24 Mai – Siguranța credinței

0
55

“Astfel, credința vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.” Romani 10.17

Oamenii nu trebuie să facă eforturi mari pentru a ajunge la izvoarele cu­noștinței adevărurilor biblice. Dumnezeu vine la noi prin Cuvântul Său. Cu toate acestea, cele mai frecvente scuze pentru a nu primi mântuirea sunt:
 Nu cunoaștem: “Noi nu știm dacă Dumnezeu vrea să ne dea credința.” El dorește aceasta, pentru că iz­vorul credinței, Cuvântul Său, ne-a fost vestit.

 Nu întrebăm: “Vrea Dumnezeu să ne ierte toate păcatele?” El dorește lucrul acesta, pentru că spune: “Crede în Domnul Isus, și vei fi mântuit”¦” (Faptele Apostolilor 16.31); ” “¦sângele lui Isus Hristos”¦ ne curăță de orice păcat” (1 loan 1.7).

 Nu gândim: “Cred în jertfa lui Isus Hristos și probabil voi fi mântuit.” Vorbind astfel, vom pune la îndo­ială Cuvântul Său. Prin apostolul Ioan, Dumnezeu ne spune: “V-am scris aceste lucruri ca să știți că voi, ca­re credeți în Numele Fiului lui Dumnezeu, AVEțI viața veșnică” (1 loan 5.13). Dumnezeu nu ne dă o simplă speranță, ci o siguranță.

Nu ne hotărâm: “Eu sunt gata să-L ascult pe Dum­nezeu, dar nu acum; mă gândesc că mai am timp.” Afirmând aceste cuvinte, ne-am înșela, pentru că Dumnezeu spune: ACUM este ziua mântuirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.