24 Iunie

0
34


” Atunci Isus le-a zis : “O nepriceputilor si zabavnici cu inima , când este vorba sa credeti tot ce au spus proorocii ! Nu trebuia sa sufere Hristosul aceste lucruri, si sa intre în slava Sa?” Luca 24:26-27


În ziua învierii, doi dintre ucenicii domnului Isus mergeau spre Emaus, un sat situat aproape la 1o km de Ierusalim. Acestia erau într-un timp de doliu , pentru ca învatatorul lor murise crucificat. Aceastaîncercarele-a umplut inima de durere si de multe semne de întrebare.

Crezusera ca Cel pe care l-au urmat avea sa fie Rascumparatorul Israelului, dar Acesta murise, fiind rastignit ca oricare alt criminal.

În discutia lor, cei doi ucenici îsi împartaseau unul altuia dezamagirea si trairile pe care le-au avut în ultima vreme. În acelasi timp îsi manifestau si nedumerireacu privire la niste zvonuri care circulau în dimineata aceleiasi zile.

Asa cum se auzise, niste femeiau fost dis de dimineata la mormânt , dar n-au gasit trupul Domnului. Au vazut însa un înger care le-ar fi spus ca Isus nu-i în mormânt ; ci ar fi înviat ! Cine poate însa sa creada toate acestea ?

În timp cepovesteau si se întrebau cu privire la toate aceste evenimente, un strain s-a apropiat si-a intrat în conversatie cu ei întrebându-i : ” Ce vorbe sunt acestea pe care le împartasiti între voi pe drum ? Despre cine discutati ?

“Tu esti singurul vizitator care înca nu stii ce s-a întâmplat în aceste zile în Ierusalim ?”l-au întrebat acestia plini de uimire. Apoi unul dintre ucenici i-a descris strainului, toate evenimentelesi i-a povestit tot ce s-a întâmplat cu Isus .

 La un moment dat strainul le-a întrerupt însa discutia, spunându-le : “O nepriceputilor si zabavnici cu inima , când este vorba sa credeti tot ce au spus proorocii ! Nu trebuia sa sufere Hristosul aceste lucruri, si sa intre în slava ?  Strainulcontinuat apoi vorbindu-le despre Moise si toti proorocii, tâlcuindule prin Scripturi tot ce era cu privire la Mesia.

 Imaginati-va ce soc au trait ucenicii când si-au dat seama ca Cel care i-a însotit pe drum si-a ascultat toate discutiile dintre ei, a fost chiar Domnul ! Nu degeaba le ardea inima, iarcând au înteles ca acel strain este Învatatorul înviat, s-au întors la Ierusalim în aceiasi noapte !

Ce cuvinte crezi ca ti-ar spune pastorul bisericii ,daca ti-ar asculta discutiile pe care le porti cu prietenii ?  Dar daca ti-ar asculta convorbirile telefonice si ti-ar citi si emailurile? Discutiile pe care le purtau ucenicii pe drumul Emausului erau de condamnatdeoarece erau departe de adevar si de realitatea ultimilor evenimente.

 Pentru ce crezi ca ar trebui sa fii tu corectat de Domnul ?

Rug. Doamne Isuse; pentru ca esti todeauna cu mine, da-mi putere sa traiesc si sa umblu ca în prezenta Ta. Amin

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.