23 Iunie

1
52

” ….simt placere în slabiciuni, în defaimari, pentru Hristos;caci când sunt slab, atunci sunt tare.” 2 Cor.12:10

 Avraam era un tata fericit. Cred ca va puteti imagina ce bucurie a trait el, pentru caatunci când nu se mai astepta,  i s-a nascut un fiu prin sotia sa Sara. Toti barbatii se bucura la nasterea primului copil si mai ales atunci când acesta este baiat!

 Asa cum era obiceiul în vremea de atunci, la vârsta de trei ani, Isac a fost întercat. Pentru aceasta ocazie familia lui Avraam a pregatit o sarbatoare.  În mijlocul acestei sarbatori s-a petrecut însa ceva cu totul neasteptat. Sara l-a vazut pe fiul sau Isac, jucându-se cu Ismael, fiul lui Avraam, dar care avea ca mama pe Agar.

Ismael a fost conceputîn momentul în care Avraam a ajuns sa creada ca Dumnezeu si-a uitat promisiunile.  De aceia Avraam a încercat s-L ajute pe Dumnezeu având un fiu cu roaba sotiei sale.

Când Sara l-a vazut pe Isac si Ismael jucându-se împreuna , inima i s-a umplut de gelozie si resentimente .care au facut ca din acea zi cele doua femei sa nu mai poatasta împreuna.

 Ca sa-si duca la împlinire planurile,Sara a cerut sotului ei s-o alunge pe Agar si pe fiul acesteia , pentru ca Isac sa nu mai aiba nici un rival.

 În loc ca Sara sa fie multumitoare lui Dumnezeu fiindca în sfârsit primise darul pe care l-a asteptat toata viata si sa traiasca aceiasi bucurie pe care o avea sotul ei,ea s-a umplut de amaraciune si rautate din păricina geloziei.

 De aceea Saraa dorit sa-i scoata pe Agar si pe Ismaeldin viata ei pentru todeauna.

 Gelozia produce aceleasi efecte distrugatoare si astazi.  N-o lasa sa se cuibareasca în inima ta, pentru ca îti va distruge viata si relatiile .

Rug. Doamne Dumnezeule ; izbaveste-ma de orice sentiment degelozie si pune în mine dragostea Ta , pentru ca sa-i pot iubi si accepta pe toti cei ce ma înconjoara.Amin

1 COMENTARIU

  1. Desi stapana Agarei, SARA este incercata de un complex de inferioritate. Gelozia se naste in sufletul ei cand se vede pusa pe aceiasi treapta ierarhica cu Agar (datorita copiilor)in fata lui Avraam si a intregii case.
    Cerand alungarea Agarei, de fapt ea ii spune lui Avraam: tu esti cel care imi dai valoare si poti sa alungi neincrederea care imi ameninta sufletul. Si Avraam a platit pretul.
    Este CINEVA care a platit pentru tine aceste pret in viata ta, redandu-ti bucuria de a trai?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.