24 Iulie

2
31

” Atunci S-a ridicat în sus; si cand n-a mai vazut pe nimeni decat pe femeie, Isus i-a zis:”Femeie unde sunt parasii tai? Nimeni nu te-a osandit?” “Nimeni, Doamne”,I-a raspuns ea. Si Isus i-a zis: “Nici Eu nu te osandesc. Du-te, si sa nu mai pacatuiesti.” Ioan 8:10-11

În cartea sa:”Leul vrajitoarea si dulapul” C.S.Lewis, a povestit cum un baiat numit Edmond, a fost ademenit de regina cea rea, cu o casa din turta dulce. Fiecare portiune din acea casa era comestibila si avea un gust delicios. Pana în acea zi cand a ajun s pe mosia acelei împaratese, el nu mai mancase nimic la fel de bun.

Pentru Edmond era însa o mare problema. Cu cat manca mai mult din acea turta dulce, cu atat mai mult îsi dorea o alta si-o alta bucata. De aceea fara sa stie ca aceasta era cursa pe care i-a întins-o împarateasa cea rea, Edmons s-a lasat prins de pofte si a mancat din turta dulce pana ce si-a gasit sfarsitul.

Turta dulce oferita de împarateasa cea rea, nu-i satisfacea foamea, ci de fapt i-o amplifica.

Exemplul lui Edmond este o buna ilustratie a pacatului, care nu te satisface, ci îti creaza o foame spirituala din ce în ce mai mare, pana cand reuseste sa te robeasca si sa te conduca spre moarte.

Femeia care a fost adusa înaintea Domnului Isus, descoperita în pacatul pe care îl savarsea, merita moartea, dar Domnul Isus i-a oferit o noua sansa. Pentru a beneficia de ea, aceasta femeie a trebuit sa în vete sa spuna nu pacatului, pentru ca Domnul Isus i-a spus :”Du-te, si sa nu mai pacatuiesti!”

Care sunt lucrurile la care ar trebui sa spui “Nu” înaite de a fi prea tarziu?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa nu ma las prins în latul pacatului si sa-mi potolesc foamea sufletului doar cu hrana spirituala a Cuvantului Tau.Amin.

2 COMENTARII

  1. De aceea s? nu judeca?i nimic înainte de vreme, pân? va veni Domnul, care va scoate la lumin? lucrurile ascunse în întuneric, ?i va descoperi gândurile inimilor. Atunci, fiecare î?i va c?p?ta lauda de la Dumnezeu.

    1 Cor 4. 5

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.