25 Iulie

1
37

” În adevar, cei ce traiesc dupa îndemnurile firii pamantesti , umbla dupa lucrurile firii pamantesti; pe cand cei ce traiesc dupa îndemnurile Duhului, umbla dupa lucrurile Duhului. Si umblarea dupa lucrurile firii pamantesti, este moarte, pe cand umblarea dupa lucrurile Duhului este viata si pace.” Romani 8:5-6

În cartea sa, intitulata: ” Sapte reguli pentru oamenii eficienti” Stephen Covey, a aratat ca mancarurile de tip “fast food” si lipsa antrenamentelor, pot ruina fizic viata unui sportiv, iar lucrurile obscene, pornografia si scenele de cruzime si violenta îl pot conduce la întuneric si daramare launtrica.

Pentru a ilustra acest fapt, el l-a citat pe Dog Hammarskjold, care a spus: “nu poti sa te joci cu firea animalica din tine, fara sa ajungi tu însuti ca un animal. Nu poti sa te joci cu poftele si dorintele carnale, fara a-ti pierde demnitatea, si cu scenele de cruzime, fara a-ti pierde senzitivitatea. Toti cei ce doresc sa-si pastreze o gradina curata, nu lasa nici un loc în care sa mai creasca buruieni!”

O situatie asemanatoare s-a petrecut si în cazul vasului de croaziera ” Oueen Mary”. Aceasta nava a fost lansata la apa în anul 1936, si la acea vreme a fost cel mai mare trans-oceanic. Acesta a ramas în functiune aproape 40 de ani, împlinindu-si serviciile ce le oferea pasagerilor, chiar si în timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial.

Dupa aceasta perioada, vasul a fost însa scos din uz si ancorat în zona Long Beach din California, fiind folosit ca muzeu si hotel plutitor.

În timpul lucrarilor de conservare prin care a fost pregatit pentru acest nou statut, lucratorii au descoperit însa ceva cu totul neasteptat. Cand a fost urcat pe cheu pentru reparatii, unii pereti masivi de metal s-au îndoit.

Foarte surprinsi de aceasta situatie, lucratorii din port au dorit sa afle care este misterul. Cand au îndepartat straturile de vopsea ce au fost aplicate dealungul timpului, acestia au constatat ca metalul din pereti era casant si pe anumite portiuni chiar disparusera.

În timpul anilor de exploatare, rugina a mancat peretii vasului pe dinauntru. Desi stralucea la suprafata, peretii vasului erau mancati prin interior. Tot ce mai ramasesera era doar coaja de aproape 30 de straturi de vopsea care a fost aplicata în timpul anilor.

Acelasi lucru se poate întampla si omului nostru launtric, daca nu îndepartam pacatul si firea veche, care pot provoca sceleasi stricaciuni ca rugina.

Rugaciune: Doamne Isuse; pentru ca pacatul sa nu-mi distruga integritatea caracterului, traieste Tu în viata mea, pentru ca sa pot dovedi astfel ca sunt o faptura noua în Tine. Amin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.