23 Iulie

1
41

” Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul da tarcoale ca un leu care racneste, si cauta pe cine sa înghita. Împotriviti-va lui tari în credinta, stiind ca si fratii vostri în lume trec prin aceleasi suferinte ca voi.” 1 Petru 5:8-9

Pentru a birui ispitele, nu-i suficienta numai puterea vointei. Ar fi fost atat de usor daca am fi gasit aceasta biruinta doar prin eforturi personale.Textul biblic de astazi ne spune ca pentru a ne împotrivi diavolului si a rezista ispitelor, trebuie sa ne si împotrivim acestora, tari în credinta.

În zilele în care traim, sunt multi oameni care nu mai opun însa nici un fel de împotrivire. Acestia se pot asemana cu scriitorul Mark Twain, care a spus: “pot sa rezist la orice altceva, afara de ispite!”

În fata ispitelor, unii oameni sunt mai tari, iar altii mai slabi, iar aceasta atitudine se contureaza înca din copilarie. Copiii care au fost obisnuiti cu disciplina si s-au confruntat cu multe lipsuri, sunt mai pregatiti pentru a confrunta ispitele. Pe cand copiii carora li s-a permis orice si au fost recompensati pentru cel mai mic lucru pe care l-au facut, sunt mai nepregatiti pentru a le confrunta .

Datorita acestui fapt, o viata disciplinata este de preferat celei de huzur, pentru ca nu-i mai fericit cel ce-si permite orice, ci acela care stie sa aleaga între ceea ce este bine de ceea ce este rau si ceea ce este de valoare, de ceea ce este trecator.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa am o viata disciplinata si sa ma împotrivesc ispitelor, stiind ca cel ce le va birui cu ajutorul Tau, prin credinta, este cu adevarat fericit. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeul nostru a zis, ca nici o ispita nu v-a fi prea mare si El a gasit si o cale sa ne scoata din ea,cu toate ca noi de multe ori spunem ,suntem oameni si gresim ,dar Dumnezeu intotdeauna are solutii la ispitele celor care il iubesc,si v-a fi vai de cel care te duce in ispita,vrajmasul lui Dumnezeu este si al nostru,dar il putem invinge cu dragostea si credinta in Domnul nostru Isus Hristos.Ajuta-ne Doamne Dumnezeul nostru sa biruim ispita .Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.