24 Iulie

0
48

” Înainte de venirea credintei, noi eram sub paza Legii, închisi pentrucredinta care trebuia sa fie descoperita. Astfel Legea ne-a fost unîndrumator spre Hristos, ca sa fim socotiti neprihaniti prin credinta.”

Stiti cine ne spune ca suntem vinovati? Cred ca multi dintre voi, vor fisurprinsi când vor afla raspunsul Bibliei la aceasta întrebare.Potrivitdeclaratiei facute de apostolul Pavel, descoperim ca suntem condamnatitocmai de “Legea lui Dumnezeu”, pentru ca înainte de venirea credintei, noieram sub paza Legii, închisi pentru osânda.

Mai devreme, în acelasi capitol din epistola pe care a scris-o galatenilor,  apostolul Pavel declara chiar ca:” Legea a adus blestem!” ” Caci toti cei ce se bizuiesc pe fapteleLegii, sunt sub blestem; pentru caeste scris: “Blestemat este oricine nu staruieste în toate lucrurile scriseîn cartea Legii, ca sa le faca .” Galateni 3:10 De ce oare apostolul Pavel a facut o asa declaratie? El a aratat ca legeaa fost un blestem, pentru ca sub Lege, toti suntem gresiti. Cine oare arputea împlini toate poruncile Legii? Raspunsul este “nimeni!” Nici un om nupoate împlini toate perceptele Legii, pentru ca aceasta ne-a descoperit unstandard de neprihanire pe care omul prin puterile lui nu-l poate atinge.

Chiar daca prin absurd, cineva ar ajunge sa împlineasca toata legea înfiecare zi a vietii sale, si acea persoana ar fi vinovata de mândriespirituala!

Desi Legea ne-a descoperit ca toti suntem vinovati, ea ne este un îndrumatorspre Hristos, prin care toti avem parte de iertare. Aceasta iertare nu vineînsa prin efortul nostru personal, ci prin îndurarea lui Dumnezeu, princredinta.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca Fiul Tau a murit si pentru pacatele mele,  ajuta-ma sa nu mai trudesc singur pentru a ajunge la neprihanire, ci sacred în Tine, pentru a primi neprihanirea pe care Tu mi-o oferi. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.