25 Iulie

0
42

” În cele ce va scriu, iata , înaintea lui Dumnezeu, nu mint. Dupa aceeam-am dus în tinuturile Siriei si Ciliciei. Si eram înca necunoscut la fataBisericilor lui Hristos, care sunt în Iudeia. Ele auzeau doarspunându-se: “Cel ce ne prigonea odinioara, acum propovaduieste credinta, pecare cauta s-o nimiceasca odinioara.” Si slaveau pe Dumnezeu din pricinamea.” Galateni 1:20-24

Daca “nasterea din nou” nu este o experienta posibila; de ce oare DomnulIsus a predicat si a cerut celor din vremea Lui acest lucru? De ce oareScriptura ne spune în nenumarate rânduri sa ne pocaim, daca pocainta nu-isuficienta pentru mântuire?

Ca sa arate ca pocainta este suficienta pentru mântuire, atunci când a scrisgalatenilor, apostolul Pavel le-a prezentat schimbarea pe care Dumnezeua facut-o chiar în viata sa.

El le-a spus celor din Galatia ca a fost o vreme în viata lui când aprigonit biserica si-a luptat sa-i distruga pe crestini. În acea vreme,  Pavel, sau mai bine zis Saul, asa cum era el cunoscut, era un extremist; uniudeu radical. În acea vreme, el avea deplina siguranta, ca procedândastfel este pe placul lui Dumnezeu si lucreaza pentru câstigareaneprihanirii.

Daca Saul ar fi trait în zilele noastre, ar fi fost usor numarat printreextremistii religiosi si teroristi.

Cu toate acestea; viata lui a fost schimbata. Atunci când L-a întâlnit peHristos Saul a ajuns sa fie un alt om. El n-a mai alergat sa-i persecute pecrestini, ci sa-i apere, devenind el însusi crestinul cu cea mai mareinfluenta care a trait pâna acum. El a ajuns un om nou în gândire, înactiune si scopurile vietii sale. S-a schimbat atât de profund încât nicinumele vechi nu i se mai potrivea. De aceea nu s-a mai numit Saul,
ci Pavel.

Omul brutal de altadata, a ajuns sa scrie cel mai frumos poem de dragostespunând: ” Chiar daca as vorbi în limbi omenesti si îngeresti, si n-asavea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor. Si chiardaca as avea darul proorociei, si as cunoaste toate tainele si toatastiinta; chiar daca as avea toata credinta asa încât sa mut si muntii, sin-as avea dragoste, nu sunt nimic. Si chiar daca mi-as împarti toata avereapentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as aveadragoste, nu-mi foloseste la nimic.” I Corinteni13:1-3

Pot oamenii sa se schimbe? Daca credem biblia si urmarim schimbarile dinviata celor credinciosi, atunci trebuie sa declaram cu toata certitudinea”Da!” Ai avut o înnoire a vietii tale? Poti spune “da”Dumnezeu poate schimbaorice inima bazându-te pe experienta pe care tu ai trait-o?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca în viata mea mai sunt înca multe lucrurivechi, schimba prin puterea Ta orice coltisor al inimii mele, pentru ca sapot fi o faptura noua, în Tine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.