„Dumnezeul cerurilor ne va da izbânda” (Neemia 2:20)

Pentru a-ți transforma eșecurile în succes, trebuie să faci două lucruri:

1) Să-ți dai seama că Dumnezeu dorește să izbândești, deoarece esti copilul Său. Dacă stai să te gândești, ce părinte bun și iubitor nu ar dori-o? în fața unor obstacole de netrecut și a amenințărilor din partea dușmanilor, Neemia a anunțat: „Dumnezeul cerurilor ne va da izbânda” și Dumnezeu le-a dat-o!
2) Să-ți dai seama că eșecul este un instrument al învățării. Cu cât este mai mare eșecul, cu atât e mai mare oportunitatea de a trage învățăminte. Dar mai întâi trebuie să-ți dai seama de potențialul de a învăța din greșeli și de a-ți lua angajamentul de a învăța din ele de a crește și prin urmare să te schimbi.

Thomas Edison a spus: „Eu nu sunt descurajat, întrucât fiecare tentativă eșuată reprezintă un nou pas înainte”. La vârsta de douăzeci și unu de ani, el a intrat în laboratorul său din Menlo Park, New Jersey și a devenit inventator cu normă întreagă. La un moment dat, el împreună cu echipa sa, lucrau la nu mai puțin de patruzeci de proiecte diferite și au depus cerere pentru peste patruzeci de patente pe an.

Programul de munca asiduă și productivitatea lui Edison i-a determinat pe localnici să-l poreclească „vrăjitorul din Menlo Park”. Adevărul este că s-a luptat cu multe din invențiile sale, însă în pofida eșecurilor rușinoase venite rând pe rând, a refuzat să renunțe.

Deseori, ridiculizat pentru perseverența sa, el s-a angajat în aproape zece mii de experimente înainte să inventeze becul în 1879. Referitor la istoria activității lui variate, el a spus: „Eu nu am dat greș. Am descoperit zece mii de lucruri care nu funcționează”.

Nu-ți mai eticheta eșecurile ca fiind negative. Există foarte puține eșecuri adevărate în viață – celelalte sunt opțiuni. Unele opțiuni dau roade, altele nu. Cu Dumnezeu de partea ta, vei izbândi dacă perseverezi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.