“Domnul facea sa-i mearga bine ori de ce se apuca” (Geneza 39)

Pentru a reusi in orice lucru, trebuie sa ai patru lucruri:

1) Morala. Ce esti dispus sa faci pentru a ajunge acolo unde incerci sa ajungi? Nu poti ajunge acolo pe orice cale doresti; trebuie sa ai limite. Cu totii am incalcat regulile la un moment dat. Dar ii multumim lui Dumnezeu pentru ca am avut reguli de incalcat! Am reusit sa ne reabilitam deoarece cineva a ridicat un cort pe locul unde salasluieste binele. Astazi oamenii nu mai stiu sau nu le mai pasa unde este “binele”.

2) Metode. Metodele tale reprezinta harta ta de calatorie. Scopul fara plan este ca un drum care nu duce nicaieri. intai scopul, apoi planul, apoi procesul. Adoptarea acestei simple formule din trei pasi te ajuta sa intelegi ca nu vei face pur si simplu un salt in mijlocul visului si nu vei ajunge la el peste noapte. Exista anumite metode care trebuie folosite; si care trebuie pastrate!

3) Mijloace. Cand Dumnezeu iti face parte de o viziune, cauta si mijloacele Lui. Daca nu le gasesti, fie ti-a expirat timpul, fie ceea ce iti doresti difera de planul lui Dumnezeu pentru tine. Mijloacele lui Dumnezeu pot aparea sub forma unei idei pe care o ai pe moment sau a unui gand care prinde radacina si creste cu timpul. Fireste, mijloacele lui Dumnezeu vor implica mereu aju­torul altora, asa ca umbla in dragoste oriunde te-ai afla.

4) Gestiune. Domnul Isus a spus: “…Cui i s-a dat mult, i se va cere mult” (Luca 12:48). Unii cred ca totul se sfarseste cand Dumnezeu iti daruieste ceva. Nu, acesta este doar inceputul! Si ghici care va fi cea mai mare provocare a ta in materie de gestiune? Tu insuti! De aceea s-a rugat psalmistul: “intareste-mi pasii in Cuvantul Tau” (Psalmul 119:133).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.