„Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia” (Romani 12:2)
Tu determini rezultatele din viața ta, deoarece Dumnezeu nu a dat nimănui altcuiva puterea asupra opțiunilor pe care le ai. Când nu ne merge bine, deseori căutăm explicația în altă parte. Asemenea Evei, noi spunem: „Diavolul m-a pus s-o fac”. Nu, Domnul Isus a spus: „v-am dat putere să călcați… peste toată puterea vrășmașului” (Luca 10:19).

Asemenea lui Adam, noi spunem: „Eva m-a pus s-o fac”. Dar psalmistul a spus: „Mă încred în Dumnezeu, și nu mă tem de nimic: ce pot să-mi facă niște oameni?” (Psalmul 56:4). Uneori credem că împrejurările care ne scapă de sub control sunt de vină, dar cu Dumnezeu „toate lucrurile (inclusiv oamenii și împrejurările) lucrează împreună spre binele (nostru)” (Romani 8:28) – nu spre înfrângerea noastră!

Necredința te face victimă și te predispune la un stil de viață prin care încerci să schimbi oamenii și împrejurările. E ca și cum ai încerca să scoți oul afară din omletă. Devii o persoană fixată pe vinovăție în loc să fii o persoană focalizată pe rezolvarea problemelor.

Acceptă adevărul că indiferent ce face diavolul, ceilalți sau împrejurările, Dumnezeu îți dă dreptul să ai ultimul cuvânt în viața ta. „Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume” (1 loan 4:4). Rezultatul nu este determinat de ceea ce se petrece în jurul tău, ci de ceea ce se petrece în lăuntrul tău. „El este ca unul care își face socotelile în suflet” (Proverbe 23:7).

Diavolul poate determina rezultatul numai cu permisiunea și cu cooperarea ta – iar tu nu trebuie să i le dai! Așadar, crede în abilitatea lui Dumnezeu de a te scoate triumfător din orice dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.