24 Aprilie

0
36

“Iata, fiii sînt o mostenire de la Domnul, rodul pîntecelui este o rasplata data de El.” Psalmul 127: 3

Copiii tai stiu caîi iubesti neconditionat? I-ai asigurat ca indiferent de ceea ce vor avea de înfruntat sau de esecurile pe care le vor suferi, tu îi vei iubi mereu?

În calitate de parinti trebuie sa ne privim copiii în ochi si sa le spunem ca da, avem anumite standarde si reguli pentru casele noastre, însa nimic din ceea ce vor face nu ne poate împiedica sa continuam sa îi iubim, fiindca iubirea noastra fata de ei este totala si neconditionata.

De ce ar trebui oare sa se întîmple lucrul aceasta? Pentru ca exact cu o astfel de dragoste ne iubeste Dumnezeu si pe noi .  El nu se uita la înfatisarea noastra sau la performantele pe care le realizam, ciprin mila si îndurarea Sa, ne accepta exact asa cum sîntem, cu bune si rele. Atunci cînd iubesti copilul cu o dragoste asemenea celei aratate deDumnezeu, viata acestuia va fi schimbata în totalitate.

Trebuie sa le spunem copiilor nostri ca îi iubim, dar trebuie sa le si aratam aceasta dragoste! Fiindca acest lucru poate fi dificil, vom încerca sa evidentiem modalitatile prin care putem arata aceasta dragoste. Prima dovada a dragostei necontitionata este acceptarea. Numaica aceasta acceptare n-ar trebui sa însemne si o scadere automata a valorilor sau a standarului demoralitate a familiei. Nu!

Lasa-ma sate întreb un lucru: daca unul dintre copii tai creaza probleme, îl mai poti iubi si în astfel de situatii? Crezi ca fiica ta sau fiul tau s-ar simti bine stiind ca au un parinte cu care pot împartasidurerea, esecul si pacatul? Iar atunci cînd vin la tine copiii taipot gasi iertare, dragoste si acceptare?

Dragostea se exprima însa si prin afectiune. Datorita acestui fapt afectiunea ar trebui sa domneasca în casa ta în orice împrejurare. Stii cum poti manifesta acceptare si afectiune fata de copilul tau? Punînd deoparte timp, pentru a fi alaturi de el chiar si atunci cînd problemele din viata lui sînt tot mai mari.

Dragostea mai poate fi demonstrata apoi si prin aprecierile pe care le facem. De aceea trebuie sa ne cercetam si sa vedem daca nu cumva gasim doar vina în copii nostri. Pentru a nu ajunge niste judecatori critici ai copiilor nostri, trebuie sa ne obisnuim sa le spunem acestoracît de mîndri sîntem de lucrurile bune pe care le fac si sa îi încurajam pentru ele.

Pastreaza aceste gînduri în mintea ta:
• Daca îti exprimi dragostea prin acceptare, lucrul acesta va da sens vietii copiilor tai.
• Daca îti exprimi dragostea prin afectiune, lucru acestava da copiilor tai siguranta.
• Daca îti exprimi dragostea prin aprecierile pe care le faci, atunci vei avea un copil curajos si sigur pe sine.

INDIFERENT DE CÎT DE MATURI SÎNT COPIII TAI, SPUNE-LE CA ÎI IUBESTI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.