22 Noiembrie

2
40

” Pe când vorbea el astfel, a venit un nor si i-a acoperit cu umbra lui;ucenicii s-au înspaimântat, când i-au vazut intrând în nor. Si din nor s-aauzit un glas care zicea: “Acesta este Fiul Meu prea iubit: de El saascultati .” Luca 9:34-35

Atunci când Dumnezeu ne schimba inima, viata noastra creste în calitate.  Aceasta schimbare poate fi observata atât în viata apostoilor cât si înviata tuturor celor ce au crezut sincer.

Pasajul biblic de astazi ne spune ca în timp ce apostolul Petru spuneaDomnului Isus ca ar fi bine sa faca trei colibe si sa ramâna pe munte, unnor i-a acoperit pe toti cei ce erau prezenti la momentul schimbarii lafata, iar conversatia lor a fost întrerupta de o voce care anunta: “Acesta este Fiul Meu Preaiubit: de El sa ascultati!”

Prin aceasta marturie, pe acel munte înalt, apostolul Petru si ceilaltiucenici au auzit vocea lui Dumnezeu Tatal, care confirma faptul ca DomnulIsus este “Fiul Sau!”

Acest moment a fost o experienta cruciala în viata lui Petru, pentru ca dinacel timp, el L-a vazut pe Hristos altfel. Putem spune aceasta, deoarecedupa multi ani de la acest eveniment, el a scris în a doua sa epistola:”noi însine am auzit acel glas venind din cer, când eram cu El pe muntelecel sfânt.” 2 Petru1:18

Desi dupa acest eveniment I s-au întâmplat multe lucruri Domnului Isus, peinima lui Petru a ramas înscrisa adânc aceasta experienta, care a marcatmomentul de început al transformarii din viata sa.

Ai un moment al vietii despre care sa spui ca atunci am auzit vocea luiDumnezeu? Daca pâna în aceasta zi n-ai trait aceasta experienta, opreste-te, lasamodul în care vezi si interpretezi realitatea si asculta ce are sa-tispuna astazi Domnul.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; deschide-mi urechea inimii ca sa pot auzi bine voceaTa si sa înteleg ca Cel despre care îmi vorbesti este Fiul Tau. Amin.

2 COMENTARII

 1. Toti avem ceva de facut, iar daca El ar putea sa faca totul pentru noi…Ar fi LUX… Dar, nu e asa. De ce avem impresia ca El ne va ajuta daca noi nu ne facem partea. De ce ne rugam “Doamne ajuta-ne!”, iar faptele noastre nu sustin cerintele noastre…” Dumnezeu ne da, dar nu ne pune in traista!”. Nu ne formam ca personalitate si caracter daca nu trebuie sa luptam pentru ce vrem sa obtinem… Uneori trebuie sa invatam, pentru a ne lua un examen… Uneori trebuie sa ne cerem iertare pentru a salva o relatie… Uneori trebuie sa trecem peste egoul nostru pentru a inalta pe altcineva… Uneori trebuie… Uneori… Dar, e atat de usor sa pretinzi ceva, fara sa oferi… sa ceri, fara sa dai… Dar ce vreau sa zic mai accentuat este ca putem a face cele precizate daca lasam ca glasul sau sa fie inteles de mintea si inima noastra; de fapt de’i auzim glasul atunci vom fi transformati ca personalitate. Ca si apostolul iubirii putem si noi sa ne rezemam capul pe pieptul Lui si sa’i auzim glasul plin de iubire, iar acasta dragoste a Lui va face din noi fiinta cu totul si cu totul noua.

 2. Frumos comentariu!
  Si mai frumos gandind ca Moise si Ilie venisera sa discute ceea ce avea sa se intample cu Isus in Ierusalim cu Domnul Isus.
  Intrebari de 10 puncte:

  de unde venisera ei? si
  cum de stiau ei ce se va intampla cu Isus?

  Deuteronomul 34
  5 Moise, robul Domnului, a murit acolo, in tara Moabului, dupa porunca Domnului.
  7 Moise era in varsta de o suta douazeci de ani cand a murit; vederea nu-i slabise, si puterea nu-i trecuse.

  Nu uitam ca Moise este singurul om care l-a vazut pe Dumnezu fata in fata (datorita blandetii lui).

  Drept este ca Ilie a fost ridicat la cer:
  2 Imparati 2 :
  11 Pe cand mergeau ei vorbind, iata ca un car de foc si niste cai de foc i-au despartit pe unul de altul, si Ilie s-a inaltat la cer intr-un vartej de vant.

  Si mai spune romani 5:14 “..moartea a domnit, de la Adam pana la Moise…”

  Avea Isus nevoie de prezenta lor?

  Prezenta lor in acele momente imi aduce aminte de acei oameni care inainte sa plece dintre noi isi vad parintii sau persoane dragi plecate in vesnicie si ii ajuta sa se pregateasca pentru schimbarea care are loc in viata lor.

  Zile senine va doresc tuturor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.