22 Iunie

0
55

” Dupa aceste lucruri , Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam, si i-a zis :..”Ia pe fiul tau, pe singurul tau fiu , pe fiul pe care îl iubesti , pe Isac; du-te în tara Moria, si adu-l ardere de tot acolo, peun munte pe care ti-l voispune.”Gen 22:1-2


Într-o zi pe când lucra la câmp cu tractorul sau, un fermier a ajuns pe un deal unde erau multe musuroaie de pamânt. În timp ce trecea printre ele, tractorul a capatat balans si s-a rasturnat spre vale. Fermierul a scapat însa doar cu câteva zgârieturi,  pentru ca a reusit sa sara de pe tractor înainte ca acesta sa se rastoarne.

Ajuns acasa fara tractor, fermierul i-a povestit sotiei sale întreaga patanie. Dupa ce l-a ascultat apropape fara sa rasufle, sotia i-a zis : ” Dragul meu ; fii multumitor lui Dumnezeu pentru ca Domnul a fost cu tine si ai scapat cu viata !”

În acele momentesotul care a  început sa-si numere vânataile i-a raspuns : “Daca Dumnezeu a fost întradevar cu mine ,a avuto calatorie plina de peripetii !”

 Avraam si Saraerau alesii lui Dumnezeu . Ei stiau ca Dumnezeu este cu eisi-i însoteste pas cu pas. Cu toate acestea calatoria vietii lor a fost plina de suspans si cu multeperipetii. Dumnezeu le-a promis un fiu pe când erau înca tineri,  dar au ajuns sa traiasca bucuriade a-l purta pe brate când nu se mai asteptau, la o vârsta înaintata .

Cînd priveau pe Isac , Avraam si Sara stiau ca acesta este un copil special. Dupa multi ani de asteptare cei doi au înteles ca Dumnezeu îsi tine promisiunile.

 Într-o zi însa Dumnezeu i-a vorbit lui Avraam spunându-i :”Avraame ; ia-l pe fiul tau pe care-l iubesti , pe Isac si adu-l ca jertfa pe muntele pe care ti-l voi arata.” Ce raspuns ne-am astepta saauzim de la Avraam în acele momente ? ” O nu Doamne; nu se poate asa ceva !” Cum sa fie jertfit tocmai Isac ?

 Avraam n-a raspuns însa în acest fel, ci a fost gata sa asculte si sa împlineasca întocmaiporunca lui Dumnezeu.

 Ca raspuns al credintei si-al ascultariidovedite de Avraam, Dumnezeu l-a salvat pe Isac, daruindu-l înapoi tatalui sau ca si înviatdintre cei morti.  Acest fapt ne arata ca Dumnezeu este cu noi chiar si atunci când ni se întâmpla lucruri ciudate , pregatit sa ne salveze si sa ne daruiasca binecuvântarile Sale.

 Rug. Doamne Dumnezeule;În ziua necazului si-a încercarilor , ajuta-ma sa ma încred în Tine si sa astept cu rabdare ajutorul Tau. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.