„Să.nu lăsăm pe Satana să aibă un câștig de la noi” (2 Corinteni 2:11)

Întotdeauna vei fi ispitit în domeniile în care ai cele mai mari slăbiciuni… Așadar:

1.Pregătește-te. Altfel nu vei fi gata atunci când apare. Unde își are originea ispita? In mintea ta! Orice înfrângere care se manifestă în purtarea ta a fost primă dată o luptă pierdută în mintea ta. De aceea Pavel a scris: „Să nu lăsăm pe Satana să aibă un câștig de la noi”.

2) Străduiește-te să ai un impact. Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să depistezi avansurile lui Satan, pune-ti centura de siguranță și pregătește-te pentru ceea ce te așteaptă. Un zid pătat cu cerneală din castelul Wartburg, Germania, ilustrează această idee. Aplecat în rugăciune, Martin Luther a devenit dintr-odată conștient de prezența dușmanului. Se spune că în acel moment, a luat o călimară cu cerneală și a izbit-o de perete, vrând să dea după diavol. Luther a simțit avansul adversarului si a răspuns așa cum a știut el cel mai bine. Ți se pare un comportament extrem? Poate, însă întrebarea este tu ai acea sensibilitate spirituală?

3) Ascultă de Dumnezeu și apoi înștiințează-l pe diavol că trebuie să plece. „Supuneți-vă, deci, lui Dumnezeu. Împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi” (lacov 4:7). Satan dorește să faci opusul, împotrivindu-te lui Dumnezeu si supunându-i-te lui. Ai grijă să nu cazi în această capcană!

Dacă te lupți cu ispita chiar acum, bazează-te pe această promisiune; „Căci n-avem un Mare Preot, care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre; ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca și noi, dar fără păcat. Să ne apropiem, deci, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare și să găsim har, ca să fim ajutați la vreme de nevoie” (Evrei 4:15-16).

Dumnezeu îți va da harul de care ai nevoie pentru a învinge ispita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.