23 Decembrie

0
35

 ” Iata semnul dupa care-L veti cunoaste: veti gasi un prunc înfasat în scutece si culcat într-o iesle.” Luca 2:11

În anul 1840, într-o familie simpla din S.U.A,
s-a nascut un copil caruia parintii i-au pus numele Thomas. Când a ajuns vremea sa mearga la scoala, învatatorii au constatat ca acesta nu-i destul de înteligent casa poata fi inclus într-o clasa obisnuita, împreuna cu ceilalti elevi. Din aceasta cauza nici un învatator nu l-a dorit în clasa sa.

Pentru ca învatatorii considerau ca Thomas nu va reusi niciodata sa învete ceva, parintii l-au luat acasa si-au încercat sa-i dea o buna educatie, în familie. Când toate lucrurile pareau sa fie rezolvate, la vârsta de 12 ani, Thomas a suferit însa si un accident în care si-a pierdut în mare parte auzul. Dupa acest incident, chiar si parintii sai si-au pierdut orice nadejde. Acestia au ajuns tot mai îngrijorati de ceea ce putea sa i se întâmple fiului lor si nu-i mai ofereau nici o sansa, pentru a mai reusi în ceva.

Când  Thomas a crescut mare, a început însa  sa iventeze tot felul de lucruri, ajungând cel mai vestit inventator al Americii. Printre reusitele sale, Thomas Edison, a inventat electricitatea si becul electric. Aceaste inventii nu numai ca au revolutionat omenirea, dar creeaza si farmecul si bucuria sarbatorii de Craciun. Pruivind în jur,  în aceasta vreme de sarbatoare, vedem mii si milioane de lumini asezate în cele mai neobisnuite decoruri, folosite nu numai pentru alungarea întunericului, ci si pentru a înfrumuseta atmosfera Craciunului. Daca Thomas n-ar fi inventat becul electric, Craciunul n-ar mai fi fost atât de luminos.

Ce paradox; acel copil nedorit, caruia nimeni nu-i mai da nici o sansa pentru viata, si-a pus amprenta asupra civilizatiei omenirii, pentru ca la vremea potrivita si-a împlinit menirea, punând în valoare darurile cu care a fost înzestrat.

Si atunci când Domnul Isus a venit în mijlocul lumii noastre, nimeni nu-I da nici o sansa de reusita. Pentru ca S-a nascut într-o familie simpla, n-avea nici bogatie si nici stralucire care sa atraga privirile; dar cu toate acestea, El a adus adevarata lumina.

Lumina lui Hristos, este însa mult mai importanta decât cea descoperitade Edison, pentru ca aceasta lumineaza inimile celor ce cred, stralucind aici si toata vesnicia.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; Te rog ca la aceste sarbatori si-n tot restul zilelor ce vor veni, lumina dragostei si-a adevarului Tau, sa-mi lumineze sufletul si viata . Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.