23 Aprilie

0
46

” De aceea noi nu cadem de oboseala. Ci chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru din launtru se înoieste din zi în zi.” 2 Cor. 4:16

Thomas Kepler a prezentat un studiu de caz a 267 psihologi, care si-au evaluat propria viata. Acestia au raspuns întrebarii : ” care sunt lucrurile care îti provoaca anxietate “?

Pentru 18 dintre psihologi, anxietatea era provocata de teama ca nu-si vor atinge idealurile. Douazeci dintre ei erau îngrijorati de aparente ; diferite lucruri din jur. Pentru 23 ditre cei chestionati îngrijorarea era cauzata de teama de a nu fi înselati de partener. Alti 26 erau îngrijorati ca-si vor pierde reputatia. Iar 30 erau îngrijorati de salariu si costurile vietii. Insuccesul în afaceri era motivul anxietatii pentru 31 dintre cei intervievati , iar 33 dintre ei de siguranta serviciului. Altii 41 se temeau ca-si vor pierde interesul pentru profesia pe care o practica, iar 45 dintre ei, erau îngrijorati de sanatate.

Niciunul dintre cei interogati nu a raspuns ca nu au nici un motiv de teama si anxietate. Însa au fost mai multi care au identificat doua sau mai multe motive de anxietate.

Fiecare etapa a vietii are propriile-i responsabilitati. Ceea ce este mai dureros este ca la povara responsabilitatilor, cei mai multi adauga si povara anxietatii. Asa Cum a spus cineva : ” Îngrijorarile sunt ca balansoarul ! Todeuna vei depune efort si vei avea ceva de facut , dar nu vei ajunge nicaieri “!

Viata îsi cere tributul. Apostolul Pavel de doua ori în acest capitol ne spune : ” sa nu va pierdeti inima ; Sa nu cadeti de oboseala “! Chiar daca omul nostru de afara trece; omul nostru din launtru se înoieste în fiecare zi. Deci în timp ce viata îsi pune amprenta pe partea fizica a trupului nostru, omul nostru din launtru trebuie sa se înoiasca în fiecare zi. Cum putem sa ne întarim din zi în zi tot mai mult ? Contînd pe Dumnezeu si privind la lucrurile de dincolo. Asa vom fi întariti în credinta si vom creste în nadejde.

Rug. Doamne Isuse ; elibereaza-ma de anxietate si umple-mi inima de pace si nadejde . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.