22 Septembrie

0
47

“Dimpotriva, fiti buni unii cu altii, milosi, si iertati-va unul pe altul ,  cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi în Hristos.”Efeseni 4:32

O bunicuta care împreuna cu sotul ei si-a aniversat “nunta de aur “, atuncicînd a fost întrebata care a fost secretul acestei lungi si fericitecasnicii, a dat un raspuns neasteptat: ” În ziua nuntii noastre, a raspunsbunicuta, am hotarît sa fac o lista cu zece dintre slabiciunile sotului meu,  pe care sa i le îngadui, iar atunci cînd va manifesta vreuna dintre ele, safiu gata sa iert neconditionat.

Auzind acest raspuns, unul dintre invitati a fost curios sa afle ce anumeera trecut pe acea lista? Vazînd curiozitatea tuturor, bunicuta le-a zis:”Sa va spun adevarul; înca n-am reusit sa scriu aceasta lista. Daroridecîteori sotul meu facea ceva care ma facea sa fiu nefericita, spuneamtotdeauna: ” Lucas; aceasta manifestare cu siguranta este una din cele 10de pe lista! ”

Aceasta este o atitudine pe care si Domnul Isus ar aprecia-o; nu-i asa? Celucruri ar trebui sa trecem pe lista noastra, gîndindu-ne la cel care ne-agresit? De cîte ori suntem dispusi sa-l iertam? De sapte ori, pare a fi unnumar acceptabil luînd în considerare disponibilitatea umana. Domnul Isusînsa ne spune: “Nu numai de sapte ori; ci de saptezeci de ori cîte sapte! ”

Viata crestina nu poate fi definita numai de intentii bune si numerearitmetice; ci printr-o atitudine de compasiune si iertare manifestatapractic în fiecare zi. Cu alte cuvinte nu exista nici o limita pentru masuraîn care trebuie sa oferim iertare celui care ne-a gresit, ci trebuie sa fimpregatiti sa iertam tot timpul, dupa cum si noi suntem iertati.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa fiu gata sa iert totdeauna. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.