22 Septembrie

0
45

” Iata ce trebuie sa faceti: Fiecare sa spuna aproapelui sau adevarul;judecati în portile voastre dupa adevar si în vederea pacii; niciunul sa nu gândeasca în inima lui rau împotriva aproapelui sau , si nici sa nu iubiti juramântul strâmb! Caci toate lucrurile acestea Eu le urasc, zice Domnul .” Zah.8:16-17

În timpul unei expeditii la Polul Nord, care a avut loc cu mai multi ani de zile în urma , un grup de americani au luat cu ei un nativ, pentru a le arata drumul.Pentru efortul depus, acel eschimos a fost recompensat cu o vizita la New York.

Când eschimosul a ajuns în acest mare oras, a fost uimit de tot ceea ce a putut sa vada. Fascinat de lumea noua pe care o descoperise, când s-a întors acasa a început sa povesteasca consatenilor sai despre asezate una peste alta pâna la sute de etaje. Despre masinile care circulau pe strada, pe care le-a numit case umblatoare, în care oamenii locuiau, vorbeau sau dormeau , în timp ce acestea erau în plina miscare. El le-a povestit despre podurile mamut, luminile din timpul noptii si despre multe alte lucruri care l-au încântat în timpul acelei vizite.

Oamenii din satul sau n-au putut însa sa-l creada. Au început sa-l strige “sagdluk”, adica “mincinosul”, nume pe care l-a purtat pâna în ziua mortii. De fapt atunci când a murit , nimeni nu si-a mai adus aminte de numele lui real, toti si-au luat ramas bun de la el numindu-l “sagdluk” !

Dupa un numar de ani, un alt eschimos din acelasi sat numit Mitek, a vizitat si el New Yorkul, unde a vazut aceleasi lucruri pe care le vazuse si consateanul sau mai înainte. Ba înca mai mult decât atât , acesta a vazut si multe alte lucruri mult mai uimitoare: telefonul fara fir, televizorul din care oamenii vorbeau închisi în cutie si multe altele.

Când însa acesta s-a însa în satul sau natal si-a adus aminte de patania lui Sagdluk , si- a ocolit adevarul . Când era întrebat despre ceea ce a vazut în lumea noua, acesta a spus consatenilor sai ca la New York a condus un caiac pe marele fluviu si ca a vânat rate gâste si foci !

În ochii consatenilor sai, Mitek a fost acceptat si a aparut ca fiind un om onest . Spre deosebire de Sagdluk, acesta a fost tratat cu mare respect. De fapt el a ascunsînsa adevarul. El era cel caruia i se potrivea cel mai bine numele de “Sagdluk”, nu celui ce a avut curajul de-a marturisi ceea ce vazuse , fiind gata sa plateasca oricât pentru aceasta .

De multe ori în decursul istoriei oamenii n-au înteles geniile, n-au priceput artistii si au respins profetii, doar pentru ca ceea ce ei spuneau nu se potrivea cu lumea lor. S-a confirmat astfel ca omenirea nu-i pregatita sa primeasca adevarul , ci accepta mai degraba minciuna.

Cu toate acestea, noi trebuie sa spunem adevarul în orice vreme, pregatiti sa platim pretul oricarei jertfe.

Rug. Doamne Dumnezeule; îti multumesc pentru lumina ce mi-ai daruit-o cu privire la lucrurile Împaratiei Tale. Ajuta-ma sa pot spune adevarul, vorbind cu îndrazneala despre tot ceea ce mi-ai descoperit. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.