22 Noiembrie-ÎNTREBĂRI PE CARE TREBUIE SĂ țI LE PUI (3)

0
46

“Luați seama, deci, să umblați cu băgare de seamă” (Efeseni 5:15)

Azi ne ocupăm de încă trei întrebări pe care trebuie să ți le pui:

1) Profit eu la maxim de ziua de astăzi? “Luați seama, deci, să umblați cu băgare de seamă, nu ca niște neînțelepți, ci ca niște înțelepți. Răscumpărați vremea” (v. 15-16). Numai când te concentrezi asupra lucrurilor care se cer de la tine astăzi te poți pregăti pentru ziua de mâine.

Dacă nu faci ceea ce trebuie astăzi, vei petrece ziua de mâine reparând greșelile de astăzi. Nu vei reuși să-ți schimbi viața până nu schimbi ceva ce faci zilnic. Numai întrebându-te: “profit eu la maxim de ziua de astăzi?” vei fi în stare să-ți păstrezi direcția și să te corectezi atunci când deviezi.

2) Stau eu să meditez?

Unul dintre cele mai înțelepte lucruri pe care le poți face e să-ți pui timp deoparte ca să meditezi. Aceasta are o deosebită importanță dacă ești orientat spre fapte și spre scop. Ne place să simțim că facem progres, că mergem înainte și că reușim să facem anumite lucruri. Dar pentru a face ceea ce trebuie, așa cum trebuie și când trebuie, e nevoie de timp pentru a evalua ceea ce faci. Oare faci tu așa?

3) Îl onorez pe Dumnezeu prin viața mea?

Enoh este descris în Biblie conform acestor cuvinte: “este plăcut lui Dumnezeu” (Evrei 11:5). Ce mărturie! Domnul Isus a spus: “ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul?” (Marcu 8:36). Indiferent ce realizări ai, scopul tău suprem e să fii pe placul lui Dumnezeu. Pentru asta, trebuie să petreci timp cu El în rugăciune și în citirea Scripturilor.

Prin rugăciune, vorbești cu Dumnezeu, iar prin Scripturi El vorbește cu tine. Aceasta este o combinație câștigătoare care nu te va dezamăgi niciodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.