22 Noiembrie

0
34

” Si voi ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfânta, si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Hristos. I Petru 2:5

O tanara de 18 ani, a trait marea bucurie de a trece examenul de circulatie, primind permisul de conducere. Dupa ce a primit permisul, ea se considera deja o buna soferita.

Pentru ca numai dupa cateva zile, urma sa mearga împreuna cu familia ei pentru vacanta într-o statiune, proaspata soferita i-a cerut mamei permisiunea sa spele masina si s-o pregateasca pentru drum.

Acesta era o buna intentie, dar tanara voia sa foloseasca aceasta ocazie, doar pentru a conduce masina. Dupa multe insistente, mama i-a dat cheile masinii si-a atentionat-o sa fie foarte atenta, ca nu cumva sa fie cineva în spatele masinii atunci cand va iesi din garaj.

Dupa ce a primit cheile, tanara a deschis usa garajului, a urcat în masina si-a pornit motorul. Cand însa si-a pus piciorul pe frana si-a dus maneta de viteze în marsarier, si-a adus aminte de ce i-a spus mama si si-a întors capul sa vada daca nu este cineva în spatele masinii.

Cand însa si-a întors capul, a tras putin si de volan, de aceia cand a ridicat piciorul de pe frana si-a accelerat motorul, cu partea din stânga masinii, a lovit stalpul de la usa garajului.

Zgomotul care s-a produs i-a adunat imediat pe toti cei din casa, care au ramas fara cuvinte atunci cand au vazut isprava reusita de cea care se credea o buna soferita.  În acele momente de tensiune, tanara a coborat din masina si foarte rusinata a început sa spuna plangând: “îmi pare rau!””îmi pare rau!”Nu mai merg în vacanta!

Si noi atunci când gresim, ne simtim datori sa platim o amenda; nu-i asa? Ganditi-va însa ce amenda ar trebui sa platim atunci cand crezandu-ne cineva, ne-am luat viata în propriile maini, iar în confruntarea cuprovocarile lumii, ne-am facut-o tandari!Desi plata pacatului este moartea, Dumnezeu este gata sa ne ierte si sa ne mai acorde înca o sansa, oferindu-ne prin jertfa Fiului Sau o viata noua.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca nu-mi faci dupa pacatele savarsite si nu ma pedepsesti potrivit cu faradelegile pe care le-am înfaptuit, ajuta-ma sa fiu atent la cursele vietii, pentru ca sa pot umbla în voia Ta si sa fiu pazit de accidente spirituale. Amin.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.