22 Februarie

0
46

” Si voi ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfânta, si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Hristos. I Petru 2:5

O tânara de 18 ani, a trait marea bucurie de a trece examenul de circulatie , primind permisul de conducere. Dupa ce a primit permisul, ea se considera deja o buna soferita.

Pentru ca numai dupa câteva zile, urma sa mearga împreuna cu familia ei pentru vacanta într-o statiune, proaspata soferita i-a cerut mamei permisiunea sa spele masina si s-o pregateasca pentru drum.

Acesta era o buna intentie, dar tânara voia sa foloseasca aceasta ocazie, doar pentru a conduce masina. Dupa multe insistente, mama i-a dat cheile masinii si-a atentionat-o sa fie foarte atenta, ca nu cumva sa fie cineva în spatele masinii atunci când va da înapoi.

Dupa ce a primit cheile, tânara a deschis usa garajului care era destul de strâmta pentru dimensiunile masinii, a urcat în masina si-a pornit motorul. Dupa aceia si-a pus piciorul pe frâna si-a dus maneta de viteze în marsarier. În acele momente si-a adus aminte de ce i-a spus mama si si-a întors capul sa vada daca nu este cineva în spatele masinii.

Când însa si-a întors capul, a tras putin si de volan, de aceia când a ridicat piciorul de pe frâna si-a accelerat motorul, cu partea din stânga fata , a lovit stâlpul din stânga de la usa garajului.

Zgomotul care s-a produs i-a adunat imediat pe toti cei din casa, care au ramas fara cuvinte, vazând isprava reusita de cea care se credea o buna soferita. În acele momente, tânara a coborât din masina si foarte rusinata a început sa spuna plângând: “îmi pare rau!” ; “îmi pare rau!” . Nu mai merg în vacanta!

Si noi atunci când gresim, ne simtim datori sa platim o amenda. Nu-i asa? Gânditi-va însa ce amenda ar trebui sa platim atunci când luîndu-ne viata în propriile mâini, ne-am facut-o tandari, în confruntarea cuprovocarile lumii. Desi plata pacatului este moartea, Dumnezeu este gata sa ne ierte si sa ne mai acorde o sansa, pentru ca a platit întregul pret pentru noi, prin Fiul Sau.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca nu-mi faci dupa pacatele savârsite si nu ma pedepsesti potrivit cu faradelegile mele, ajuta-ma sa fiu atent la cursele vietii, pentru ca sa pot umbla în voia Ta si sa nu comit accidente spirituale. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.