22 August-SAMSON SI IOSIF (2)

0
45


“Aceste lucruri li s-au întâmplat ca să ne slujească drept pilde”
 (1 Corinteni 10:11)

în timp ce lui Samson toate lucrurile îi erau favorabile, lui losif toate lucrurile i-au fost nefavorabile. Să remarcăm:

1) El a fost tratat rău de oameni ai lui Dumnezeu. Frații lui losif n-au putut suporta viziunea pe care i-a dat-o Dumnezeu și trecerea pe care o avea, așa că l-au vândut. Cine ți-a spus că toată lumea te va aprecia? Nu Dumnezeu! Domnul Isus a spus: “Dacă vă urăște lumea, știți că pe Mine M-a urât înaintea voastră” (loan 15:18). Dar losif și-a păstrat spiritul iertător și nu doar că a ajuns să se împace cu familia lui, dar i-a si hrănit în timpul foametei.

2) El a fost singur într-o tară în care nimeni nu-L cunoștea pe Dumnezeu. Dar asemenea unui nufăr într-o mlaștină, el s-a păstrat curat și a crescut în credință. Nu circumstanțele din jurul tău, ci ceea ce este în tine îți determină biruința.

3) El a fost supus ispitei, losif a fost singur, departe de casă și a fost supus tuturor impulsurilor pe care le poate simți un bărbat. Soția lui Potifar a încercat în mod repetat să-l seducă, dar el a spus nu. în situația sa, erau multe șanse să scape. Dar motivul său de a spune nu a fost: “Cum aș putea să fac eu un rău atât de mare și să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” (Geneza 39:9). Nimic nu era mai însemnat pentru losif decât relația sa cu Domnul.

4) El a plătit pentru integritatea lui. Pe baza acuzațiilor false ale soției lui Potifar, losif a fost dus în închisoare pentru o fărădelege pe care nu a făcut-o. L-a dezamăgit Dumnezeu? Nu, contactele necesare pentru a-I duce la tron îl așteptau în închisoare.

Așa că fii sincer cu Dumnezeu și El te va binecuvânta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.