23 August – CONFRUNTĂ-TI CELE MAI MARI TEMERI ÎN RUGĂCIUNE

0
46

“Tată “¦ depărtează de la Mine paharul acesta” (Marcu 14:36)

Data viitoare când bei paharul cu vin în biserică la Cina Domnului oprește-te și adu-ți aminte ce se afla în paharul din care a băut Domnul Isus în Ghetsimani în noaptea dinaintea răstignirii. Tu poți bea paharul cu încredere deoarece El a băut mai întâi din paharul agoniei. în ajunul morții Sale, El s-a rugat: “Sufletul Meu este cuprins de o întristare de moarte;”¦ Tată, ție toate lucrurile îți sunt cu putință; depărtează deja Mine paharul acesta! Totuși, facă-se nu ce voiesc Eu, ci ce voiești Tu” (Marcu 14:34-36).

Să remarcăm cuvintele “cuprins de întristare” (dacă consideri că păcatul tău nu e mare lucru, poate aceste cuvinte te vor face să te răzgândești). Hristos a băut din paharul mâniei lui Dumnezeu pentru ca tu să poți bea din paharul harului lui Dumnezeu. Deși El a fost fără păcat, El a gustat atât păcatele celui mai “rafinat” păcătos, cât și ale celui mai respingător.

El nu simțise niciodată furia lui Dumnezeu și El n-a meritat s-o simtă. El nu a experimentat izolarea de Tatăl Său; până când “a sosit ceasul”. El nu a cunoscut niciodată moartea fizică; El era ființă nemuritoare. Cu toate acestea, în decurs de câteva ore, Dumnezeu Și-a dezlănțuit mânia de pedepsire a păcatului asupra Fiului Său fără păcat, perfect. Și ca om, lui Isus i-a fost frică și încă o frică de moarte.

Si ceea ce a făcut El cu teama Lui ne arată ce să facem noi cu temerile noastre. El s-a rugat cu sinceritate si cu perseverență. El le-a spus ucenicilor Săi: “Ședeți aici până Măvoi duce acolo să Mă rog” (Matei 26:36). Isus s-a confruntat cu cea mai mare teamă a Sa în rugăciune sinceră și a învins-o.

Prin rugăciune și tu îți poți învinge temerile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.