21 August-SAMSON Șl IOSIF (1)

0
64

” Aceste lucruri li s-au întâmplat ca să ne slujească drept pilde”(1 Corinteni 10:11)

Samson a fost un învins, losif a fost un câștigător. Lui Samson toate îi mergeau bine. El a fost rezultatul unei nașteri miraculoase, a fost crescut de părinți evlavioși și i s-a dat putere supranaturală. Cu toate acestea, el a eșuat lamentabil. De ce?

1) Nu s-a rugat. Singura dată când citim că Samson s-a rugat a fost când a dat de necaz. îți sună cunoscut? Dacă faci o radiografie a celor mai mari eșecuri ale tale, undeva în derapajul tău vei descoperi că ai părăsit locul rugăciunii. Nu-ți poți conduce mașina cu rezervorul gol, nu poți lucra cu stomacul gol și nu poți plăti facturi cu contul bancar gol. Și nu poți avea o viață creștină victorioasă fără rugăciune zilnică.

2) El a refuzat să trăiască după Cuvântul lui Dumnezeu. Când a fost confruntat de părinții săi referitor la căsătoria cu femeia nepotrivită, Samson le-a spus: “la-mi-o, căci îmi place” (Judecători 14:3). Când te lași condus de sentimente și nu de Scriptură, te îndrepți spre necaz. Una din cele mai bune definiții ale “neascultării” este “ascultare incompletă”. Nu poți alege versetele după care vrei să trăiești și să le ignori pe restul!

3) El a avut un caracter nepotrivit. în timp ce losif și-a extins iertarea la cei care i-au făcut rău, Samson s-a rugat pentru răzbunare. De fiecare dată când cedezi în fața resentimentului, lași o altă persoană și nu pe Dumnezeu să-ți dicteze faptele și ajungi să suferi chiar mai mult.

4) El a fost motivat de lăcomie. întovărășindu-se cu filistenii, le-a spus o ghicitoare la treizeci dintre ei, spunând: “dacă n-o veți ghici, să-mi dați voi treizeci de cămăși și treizeci de haine de schimb” (Judecători 14:13).

Poate te întrebi: “Și ce vrei să spui cu asta?” Dacă i s-a întâmplat lui Samson, ți se poate întâmpla și ție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.