22 Aprilie

1
39

“Si voi, parintilor, nu întarîtati la mînie pe copiii vostri, ci cresteti-i, în mustrarea si învatatura Domnului.” Efeseni 6: 4

America este pe punctul de a pierde noua generatie. Si stitide ce?  Pentru ca în casele americanilor lipsesccapii de familie.

În America s-a pornit un fel de razboi împotriva familiei, ce are o miza foarte mare. Iar secretulpentru a cîstiga în aceasta lupta spirituala este conducerea. În aceste zile mai mult ca oricînd estenevoie de barbati care sa fiegata sa preia frîiele caselor lor”¦

Daca esti tata stiu ca ceea ce îti doresti este sa îti traiesti viata pentru copiii tai. Dar, esti gata sa-tisacrifici si viata pentru ei?

Copiii dinzilele noastre au nevoie de tati care sa fie dedicati familiilor lor, barbati maturi spiritual, care sa fie gata sa îi sustina pe copiii lor cu putere si sensibilitate, fiind si care constienti de toate nevoile acestora.

Iata cîteva recomandari pe care vi le propun pentru a va ajuta sa va împliniti aceasta datorie:

• Ofera-le copiilor tai atîta libertate, cît sa se bucure de viata, fara a se simti dominati.
• Nu-i favoriza numai pe unii dintre copii tai si nici nu îi compara pe unul cu altul.
• Încurajeaza-i atunci cînd au facut ceva bun.
• Nu-i forta sa fie ceea ce nu sînt.
• Petrece mult timp împreuna cu ei, aratîndu-le astfel cît de mult îi iubesti.
• Nu-i pedepsi cu brutalitate si violenta.
• Creste-ti copii urmarind o tinta spirituala. Lucrul acesta înseamna sa-i înveti, corectezi si sa-iprotejezi, pentru ca în acest fel ei sa poata sa creasca.

Fiecare dintre noi care suntem tati, trebuie sa ne dorim sa fim cei mai buni în ceea ce priveste “slujba” de parinte. Pentru a atinge acest standard, creste-ti copiii cu dragoste si multumire fata de Dumnezeu si învata-i ce înseamna sa primesti rasplata, atunci cînd au facut ceea ce este bine si ce înseamna sa suporti consecintele, atunci cînd au facut ceea ce este rau. Fii gata sa îi încurajezi spre ceea ce este bine si sa îi corectezi cu blîndete atunci cînd au facut ceva rau.

Copii au nevoie de tati care stiu sa îi aprecieze, carora le pasa de destinul lor si carora nu le este rusine sa spuna: “îmi pare rau”si sa recunoasca atunci cînd au gresit.  Copii au nevoie de tati care sa îi învete regulile vietii si sa le ofere o educatie morala si spirituala corecta.

Draga tata, esti conducatorul casei tale? Esti tu un om al lui Dumnezeu în casa ta?

UN TATA ADEVARATÎI CONDUCE PE CEI DIN FAMILIA SA, FIINDGATA SA-SI SACRIFICE CHIAR SIVIATA PENTRU COPIII SAI!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.