21 Aprilie

1
55

“Cît despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului”.” Iosua 24: 15

Daca estiparinte si doresti sa-ti transmiti credinta si copiilor din familia ta, atunci lasa-ma sa-ti dau un sfat: FII REAL în fiecare domeniu care îti dovedeste aceasta credinta!

Daca dorim sa punem în copiii nostri o credinta de neclintit, atunci trebuie sa fim autentici, transparenti si reali în fiecare domeniu al vietii, pentru a demonstra practic casi noi avem o astfel de credinta. De aceea, exersarea credintei în casele noastre ar trebui sa fie o activitate zilnica si un mod de viata.

Ce vreau însa sa spun prin aceasta afirmatie? Cînd am afirmat ca exersarea credintei trebuie sa fie un mod de viata, nu am avut în vedere faptul ca ar trebui sa ai o tinuta speciala pe care sa o porti în fiecare zi, sau sa ai o anume expresie a fetei. O credinta reala nu se rezuma numai la o forma de manifestare exterioara, ci mai degraba ar trebui sa fie o stare a inimii exprimata prin atitudini si fapte usor de observat de cei din casa ta.

Îmi place foarte mult versetul biblic de astazi ce contine hotarîrea pe care a luat-o Iosua cu privire la el si la cei din casa lui spunînd: “Cît despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului”. Aceasta declaratie arata că Iosua îi conducea pe cei din familia lui si a hotarît ca toti cei din casa lui sa îi slujeasca Domnului. Poti sa iei aceaiasi decizie pentru cei din familia ta?

Dacasufletul tau tînjeste pentru a-l cunoaste deplina pe Domnul, atunci aceasta credinta autentica se va vedeaîn modul în care îti împlinesti atributiile de parinte, indiferent de ceea ce trebuie sa faci:fie ca îl lauzi pe Domnul sau esti la locul de munca, te rogi sau te joci cu cei mici, mergi la biserica sau la pescuit. Cînd te trezesti dimineata sau mergi la culcare seara, fii asa cum esti în realitate.

Cuvîntul lui Dumnezeu trebuie sa fie o practica zilnica, de aceeavorbeste si traieste adevarul. Împlinesteceea ce spune Cuvîntul Scripturii, în Proverbe 22: 6: “Învata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si cînd va îmbatrîni, nu se va abate de la ea.”

Sa-ti înveti copiiicalea lui Dumnezeu înseamna sa “muncesti” 24 de ore pe zi, timp de 7 zile. Iar aceasta datorie o poti împlini numai cu ajutorul lui Dumnezeu!

PUNE ÎN PRACTICA CREDINTA TA ÎN DUMNEZEU, FIINDCA NUMAI ÎN ACEST FEL COPIII TAI VOR VEDEA O CREDINTA AUTENTICA. 

1 COMENTARIU

  1. Stiu ca Dumnezeu are o bucurie deplina cand oamenii il asculta si devin instrumente in mana Lui… aici cred ca intervine cunoasterea… cum este mana Lui??? cui sa apartinem??
    Cred ca nu este o bucurie mai mare a unui parinte decat sa aiba o relatie deplina cu cei din casa lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.