22 Aprilie

0
41


” Isus le-a zis : Stricati Templul acesta, si în trei zile îl voi  ridica.” Ioan 2:19

Domnul Isus a spus celor ce L-au interogat în saptamâna patimilor: “Distrugeti templul acesta si in trei zile îl voi ridica”.

Ca în multe declaratii, pe care le intalnim în relatarile evanghelistului Ioan, nici aceasta marturisire a Domnului Isus, nu a fost înteleasa.
Iudeii credeau ca Domnul Isus facea referire la Templul din Ierusalim, pe cand El vorbea despre templul trupului Sau.

Surprinsi de socul acestei declaratii iudeii i-au raspuns: “Au trebuit patruzeci si sase de ani ca sa se zideasca Templul; cum zici Tu ca îl vei ridica numai în trei zile?”.

Pentru ca Domnul Isus nu le-a raspuns la aceasta întrebare, dupa moartea si învierea Domnului, ucenicii si-au amintit de acest incident si au înteles declaratia facuta de Domnul, întelegând-o într-un sens nou al credintei. Ei au priceput ca atunci cînd a vorbit despre templu, Domnul Isus se referea de fapt la actul mortii si al învierii Sale. Cu alte
cuvinte El spunea:

“Înmormantati acest trup si în trei zile va învia!”. “Chiar daca veti reusi sa-L urcati pe Hristos pe cruce si îl veti omorî, nu-L veti putea tine în mormant !”

Dupa învierea Domnului Isus, trupul Sau este biserica. Pentru cei credinciosi, templul nu este o cladire construita din materiale fizice si prin efort uman, ci comuniunea unor inimi înnoite. Cand credinciosii se aduna împreuna în numele Domnului Isus si îi slujesc în lauda si închinare, sunt o expresie a templului spiritual, format din pietre vii.

Daca templul trupului fizic al Domnului Isus n-a putut fi tinut în mormant, atunci nici templul trupului spiritual, Biserica Sa nu poate sa ramana în moarte! Acest maret adevar îi face pe cei credinciosi sa traiasca avînd nadejdea învierii.

Rugaciune: Doamne Isuse; îti multumesc ca ai înfrânt moartea si ai deschis mormântul, pentru ca prin biruinta Ta, sa am si eu parte de înviere. Amin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.