21 Aprilie

1
43


” Bunatatile Domnului nu s-au sfârsit, îndurarile Lui nu sunt la capat, ci se înnoiesc în fiecare dimineata. Si credinciosia Ta este atât de mare.” Plângerile  3:22-23

Medicului psiholog W.E. Sangster, i s-a cerut într-o zi sa se ocupe de un tânar care a avut o mare deceptie în viata. Din cauza acestei situatii, sistemul nervos al acestui tânar era la pamânt.

Luându-si în serios responsabilitatea, Sangster a promis ca va face tot ceea ce-i sta în putinta, pentru a-l ajuta pe baiat.

Desi se întâlnea de trei ori pe saptamâna cu pacientul sau, dupa mai multe sedinte petrecute împreuna nu se observa nici un progres. Oridecâteori încerca o conversatie, tânarul raspundea cu aceleasi cuvinte spunând: ” lumea în care traim este gri, pentru ca nu vad în aceasta viata nimic pentru care sa merite sa traiesti. Totul este rau si fara semnificatie, iar placerile pe care mi le doresc, trec asa de repede!”

Dupa doua luni de sedinte , starea tânarului nu se schimbase în nici un fel. La întrebarile medicului, dadea de fiecare data acelasi raspuns pesimist.


Într-o zi însa, atitudinea lui s-a schimbat radical. Când a iesit în gradina sa se plimbe cu medicul sau, tânarul i-a spus lui Sangster: “Asculta ciripitul pasarilor si priveste frumusetea florilor. Nu-i încântatoare acesta lume? Cu adevarat merita sa traiesti!”

Foarte surprins de schimbarea din viata acestui tânar, medicul a dorit sa stie ce s-a întâmplat. Continuând cu întrebarile, acesta a descoperit ca în ultima saptamâna pacientul sau se îndragostise!

Tânarul îsi schimbase comportamentul nu datorita tratamentului sau, datorita sedintelor pe care le-a urmat, ci datorita schimbarii atitudinii inimii sale.

Acelasi lucru se întâmpla si cu cei ce se întorc la Hristos. Pentru ei întreaga lume se schimba. Aceasta nu pentru ca lumea ar fi altfel, ci datorita faptului ca inima le-a fost umpluta de dragoste.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; umple si inima mea de dragostea Ta, pentru ca sa pot trai o innoire deplina. Amin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.