21 Septembrie

0
31

” Totusi întunericul nu va împarati vesnic pe pamantul în care acum este necaz. Dupa cum în vremurile trecute a acoperit cu ocara tara lui Zabulon si tara lui Neftali, în vremurile viitoare va acoperi cu slava tinutul de langa mare, tara de dincolo de Iordan, Galileea Neamurilor. Poporul care umbla în întuneric, vede o mare lumina; peste cei ce locuiau în tara umbrei mortii rasare o lumina.” (Isaia.9:1-2)

Am citit recent istoria vietii unui om remarcabil, care a trait în Franta, în secolul al XIX-lea. Fiindca s-a nascut orb, el avea putine sanse de viata, deoarece în acea perioada copiii cu probleme nu se bucurau de atentie si ajutor din partea statului.

Un preot care a cunoscut necazul acelei familii l-a luat pe copil si l-a înscris într-o scoala speciala pentru nevazatori din Paris.
Avand o inteligenta deoasebita, dupa numai cateva zile de curs, acest copil a ajuns foarte frustrat de faptul ca cea mai vestita scoala a vremii pentru nevazatori, avea foarte putine carti, iar semnele folosite pentru scriere puteau fi usor confundate. Datorita acestui fapt a început sa lucreze pe cont propriu, si la varsta de 12 ania inventat propriul sau sitem de scriere.

Desi dupa trei ani de zile de munca sistemul sau de scriere era gata, atunci cand a încercat sa-l promoveze, s-a întalnit cu o mare opozitie. De fiecare data cand spunea ca a inventat un nou alfabet pentru nevazatori, i se spunea ca este prea tanar pentru a i se lua în considerare aceasta inventie.

Chiar daca a fost sustinut de directorul institutului , sitemul de scriere inventat de el a fost respins de fiecare data.
Odata cu trecerea anilor, cand adolescentul ce-a inventat noua scriere a ajuns profesor la acelasi institut si un pianist de renume, speranta ca sistemul sau sa fie acceptat crescuse. Acest lucru nu s-a întamplat însa pana înaintea ultimilor zile din viata, cand rapus de tuberculoza, în patul în care zacea,  a auzit ca sistemul sau de scriere a fost popularizat.

În acele momente Luis Braille a înteles ca n-a trait în zadar, fiindca alfabetul inventat de el, a devenit o metoda universala pentru scris si citit a nevazatorilor.

Daca Luis Baille a adus lumina în viata nevazatorilor inventand o metoda prin care acestia sa scrie si sa citeasca, Domnul Isus a venit ca sa deschida ochii tuturor celor ce au ajuns orbiti de pacat si sa aduca adevarata lumina.

Care este scopul vietii tale? Esti dedicat unei slujiri care sa faca lumea în care traiesti sa fie mai buna si viata semenilor tai sa fie mai usoara?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-mi ca lucrurile pe care le împlinesc astazi sa determine caziua de maine sa fie mai buna. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.