20 Septembrie

1
27

” Cand au venit Samaritenii la El, L-au rugat sa ramana la ei. Si El a ramas acolo doua zile. Mult mai multi au crezutîn El din pricina cuvintelor Lui. Si ziceau femeii: ” Acum nu mai credem din pricina spuselor tale, ci din pricina ca L-am auzit noi însine, si stim ca acesta este în adevar Hristosul, Mantuitorul lumii.” ( Ioan.4:40-42)

În lumea în care traim, ecumenismul a capatat dimensiuni îngrijoratoare.  Cea mai mare erezie cu care lumea se confrunta astazi, este credinta ca toate religiile sunt la fel.

Cu siguranta ca în marile religii ale lumii, gasim anumite valori morale și învataturi care ne pot fi benefice. Spre deoasebire însa de toate acestea, numai crestinismul este religia care aduce viata si conduce spre viata.
Daca celelalte religii au întemeietori umani si se bazeaza pe învataturi promovate de oameni, întemeietorul crestinismului este de origine divina, iar învataturile pe care crestinii le promoveaza, contin Adevarul Cuvantului lui Dumnezeu.

Daca celelalte religii prezinta o filozofie de viata, crestinismul prezinta exemplul unei persoane care înainte de a ne spune ce ar trebui noi sa facem, a împlinit El mai întai, tot ceea ce ne cere.

Toti cei ce ajung sa cunoasca viata si învataturile Domnului Isus si prin credinta dobandesc o schimbare a vietii, ajung sa cunoasca ca El este fara pereche.

Acest maret adevar a fost descoperit de locuitorii Samariei, care s-au convins prin experienta întalnirii personale cu Hristos, ca El este Mesia.

Descoperirea aceluiasi adevar ne mareste însa si responsabilitatea pe care o avem fata de lumea în care traim. Noi avem ceva si cunoastem pe Cineva, de care toti ceilati au atata nevoie.

Vei fi gata în aceasta zi sa vorbesti despre Hristos celor ce înca n-au gustat din bucuria de a-L fi întalnit în mod personal?

Rugaciune: Doamne Isuse; pentru ca prin Tine am gasit viata si calea spre Tatal, ajuta-ma sa fac cunoscuta aceasta binecuvantare si altora. Amin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.