21 OCTOMBRIE MERGI SINGUR

0
50

“Elisei nu l-a mal văzut” (2 împărați 2:12)

llie și Elisei mergeau împreună când “un car de foc “¦ i-a despărțit pe unul de altul, și llie s-a înălțat la cer”¦ Elisei”¦ nu l-a mai văzut” (1 împărați 2:11-12). Oswald Chambers scrie: “Nu este greșit să depinzi de un “llie al tău” atâta timp cât ți-l dă Dumnezeu. Dar când Dumnezeu nu dorește ca acesta să rămână, chiar dacă acest gând te face să spui “nu pot continua”, trebuie să o faci”. Există momente în viață când trebuie să mergi singur și să îți iei de la Dumnezeu puterea de-a o face. Iată trei exemple din Biblie:

1) Singur la Iordan. Aici Elisei “a luat mantaua, căreia îi dăduse llie drumul “¦ Și a lovit apele, care s-au despărțit într-o parte și în alta, și Elisei a trecut” (2 Împărați 2:13-14). Râul Iordan reprezintă moartea. Când pierzi pe cineva drag și de care ai depins, te întrebi: “Cum pot merge înainte singur?” Nu ești singur, Dumnezeu este cu tine!

2) Singur la lerihon. Aici Dumnezeu l-a folosit pe Elisei să purifice sistemul de apă otrăvită, a orașului (2 împărați 2:19-22). Responsabilități foarte mari! Poate nu ești sigur că le poți îndeplini. Acesta este momentul în care Dumnezeu îți spune ceea ce i-a spus lui losua, noul conductor al Israelului: “cum am fost cu Moise; nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi” (losua 1:5). 3) Singur la Betel. Aici Elisei a fost umilit în public, totuși Dumnezeu l-a răzbunat (2 împărați 2:23). Betel, care înseamnă “Casa lui Dumnezeu” este locul în care mergem pentru putere, totuși, este locul în care de multe ori ești dezamăgit de oameni. Cu toate acestea, trebuie să mergi mai departe cu Dumnezeu, știind că niciodată nu ne va dezamăgi.

Richard Exley spune: “Dacă am venit de multe ori la Dumnezeu când strălucea soarele, picioarele noastre obosite vor găsi același drum și în noaptea cea mai întunecoasă, căci a merge la El a devenit a doua noastră natură”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.