20 OCTOMBRIE E TIMPUL SĂ TE CONFRUNTI CU REALITATEA

0
46

“Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu” (Luca 15:18)

Pentru fiul risipitor nu s-a schimbat nimic până ce nu a spus: “Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu, și-i voi zice: Tată, am păcătuit” (Luca 15:18). Povestea lui se termină bine; și a ta se poate încheia la fel, dar:

1) Trebuie să te decizi să preiei controlul asupra vieții tale înainte să o facă circumstanțele sau alți oameni. Soluția începe cu tine. Un nou partener, un nou loc de muncă sau o casă nouă nu vor vindeca ce este rău, dacă acțiunile și faptele tale sunt cauza. Poți avea 101 scuze pentru situ­ația în care te găsești în acest moment, dar ce ești dispus să faci pentru a o schimba? Tatăl fiului risipitor nu l-a luat și nu l-a dus acasă, ci el a trebuit să ia această hotărâre.

2) Trebuie să te confrunți cu realitatea așa cum este, nu cum ar trebui sau cum ți-ai dori să fie. Fiul risipitor a trebuit să descopere că regulile împotriva cărora s-a revoltat acasă erau esențiale pentru fericirea lui, că toată distracția care credea el că îl așteaptă de fapt nu-l aștepta și că tre­buie să-și recunoască greșelile și să și le corecteze pentru a-și pune viața în ordine: “Să se lase cel rău de calea lui”¦ să se întoarcă la Domnul” (Isaia 55:7). Dumnezeu va interveni, dar numai atunci când vei aplica principiul onestitate, deschidere, disponibilitate.

3) Trebuie să acționezi acum cât încă mai poți. Legea evoluției spune că lucrurile evoluează și se îmbunătățesc singure. Nu, anumite lucruri de care nu te ocupi și care rămân necorectate se agravează, nu devin mai bune. Acest lucru este valabil fie că este vorba despre sănătatea ta, căs­nicia ta, copiii tăi, finanțele tale sau umblarea ta cu Domnul. Așadar, confruntă-te cu realitatea și ia atitudine câtă vreme mai poți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.