21 Octombrie

0
31

“pe care voi Îl iubiti fara sa-L fi vazut, credeti în El, fara sa-L vedeti, si va bucurati cu o bucurie negraita si stralucita.” 1 Petru 1: 8

Ce definitie dai tu unei vieti sfinte? Poate ca te va surprinde faptul ca Dumnezeu nu este doar sfînt, ci si plin de bucurie!

Atunci cînd vorbim despre a trai o viata sfînta, vorbim de fapt, despre o viata plina de vitalitate,  energie, putere si bucurie.

Asa cum spune si versetul nostru de azi: “va bucurati cu o bucurie negraita si stralucita.” Aceasta este o bucurie atît de impresionanta, încît nici nu o putem descrie în cuvinte si vine pentru ca am primit mîntuirea prin Domnul Isus.

Asadar, cînd vorbesc despre sfintenie, nu ma refer numai la o viata pioasa si plina de ritualuri. Deoarece esenta sfinteniei este data de caracterul lui Dumnezeu, noisîntem separati de lume si pusi deoparte pentru Dumnezeu, pentru a trai o viata plina de bucurie, exuberanta si dedicare.

Fiecare crestin este chemat sa-si pastreze inima curata si sa traiasca o viata sfînta. Aceste experiente vin însa în viata celui ce ramîne”nepoluat” de lume si placerile ei.

Pentru a trai însa o viata sfînta, totul începe din mintea noastra. Acest fapt este confirmat de Cuvîntul lui Dumnezeu din Proverbelor 23: 7, care spune: “căci el este ca unul care îsi face socotelile în suflet.” Te-ai gîndit vreodata la faptul ca luptele noastre spirituale încep atunci cînd permitem mintii noastre sa se îngrijoreze în mod intentionat?

În acesta zite îndemn sa te asiguri ca mintea ta este stapînitade Dumnezeu. Exerseaza auto-disciplina si elimina din viata ta orice lucru care te framînta si îti aduce neliniste în mintea si judecata ta. Apoi, îndreapta-ti atentia asupra scopurilor si planului lui Dumnezeu pentru viata ta. Iar în final, pune-ti nadejdea pentru viitor în mîinile Domnului.

Aceste lucruri te vor ajuta sa-ti mentii mintea ocupata cu ceea ce este bun, adevarat si drept!

OCUPA-TI MINTEA CU BUCURIA DATA DE DUMNEZEU SI CU SPERANTA MÎNTUIRII!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.