21 Noiembrie – MERGI ÎNAINTE!

0
36

– “Ce rost au strigătele acestea? Spune copiilor lui Israel să pornească înainte” (Exod 14:15) –

Imaginează-te îndeplinind o sarcină importantă. Lucrurile merg bine și Dumnezeu îți binecuvântează eforturile. Apoi circumstanțele se schimbă, te confrunți cu dificultăți, se instalează descurajarea, cei pe care contai încep să te blameze și ai vrea să nu fi acceptat niciodată proiectul. Bine ai venit în lumea lui Moise! (v. 10-20).

Dumnezeu i-a spus să scoată poporul din robia egipteană și să-l ducă în țara pe care El le-a promis-o cu patru sute de ani înainte. Dar credința a făcut loc fricii când s-au văzut blocați între Marea Roșie și armata egipteană care îi urmărea. Așa că s-au întors împotrica lui Moise, au dat vina pe el pentru situația lor dificilă și au dorit să se întoarcă în Egipt. Care a fost reacția lui Moise? Orice a simțit, el tot a crezut ce le-a promis Dumnezeu. Așa că, pentru a-i calma, le-a spus: “stați pe loc și veți vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul” (v. 13). E un sfat bun. Dar Dumnezeu’ a avut mai multe de spus. “Spune copiilor lui Israel să pornească înainte”. în loc să-i lase să se odihnească, Dumnezeu le-a redirecționaf energia chemându-i la acțiune. Oricine încearcă să facă ceva pentru Dumnezeu se întâlnește cu provocări similare.

Deci ce trebuie să faci? Cere-I călăuzire lui Dumnezeu și nu te consulta cu persoane mânate de frică. Ai stat tu pe loc așteptând înbunătățirea circumstanțelor când Dumnezeu dorea să mergi înainte7 Mergi înainte! în timp ce tu mergi, Dumnezeu lucrează. El va neutraliza dușmanul. Refuză să fii deprimat, refractar sau fără frâu. Marea Roșie se va despărți, dușmanul va fi înfrânt și vei cânta o cântare nouă într-o țară nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.