20 Noiembrie – CONFORMAT SAU TRANSFORMAT ? (4)

0
42


– “Să nu vă potriviți”¦ ci să vă prefaceți”
(Romani 12:2) –

De fiecare dată când ne aducem trupurile ca o “jertfă vie” lui Dumnezeu, natura noastră îndărătnică se va revolta. Dar cu Hristos la cârmă, putem scăpa de strânsoarea ei. “Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înoirea minții voastre”. Noi avem o alegere de făcut; să ne conformăm sau să ne prefacem! Hotărârea de a “nu mă potrivi lumii” duce la transformarea stilului de viață. Vechea fire se conformează în mod natural, înrobindu-te față de influențele lumești. Traducerea Phillips spune: “Nu lăsa ca lumea din jurul tău să te croiască după propriul ei tipar”.

Conformare față de valorile lumii, care sunt senzualitatea, mândria, controlul, etc, îți vor fura puterea eliberatoare a lui Hristos care locuiește în tine, căzând în vârtejul vinovăției, eșecului și descurajării. Când alegi să nu te conformezi lumii, ți se deschide o ușă spre transformare. Spre deosebire de conformare, care este inițiată din exterior, umblarea ta cu Dumnezeu va deveni o expresie exterioară a unei schimbări interioare.

Viața unui mormoloc se transformă în viața unei broaște, iar viața unei omizi în a unui fluture. Te transformi din interior spre exterior. Cum se întâmplă lucrul acesta? “Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume” (1 loan 4:4). Adaugă la hotărârea ta de a nu te conforma dedicarea ta față de “înnoirea minții”, care în textul din limba greacă înseamnă să gândești gândurile lui Dumnezeu în locul vechilor tale gânduri, apoi privește cum transformarea prin puterea Duhului Sfânt începe să aibă loc în viața ta zilnică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.