21 Mai

1
44

Atunci a zis robilor sai: “Nunta este gata; dar cei poftiti n-au fost vrednici de ea. Duceti-va dar la raspântiile drumurilor, si chemati la nunta pe toti aceia pe care îi veti gasi.”
Matei 22:8-9

Înaintea lui Dumnezeu nu exista favoritisme si putem spune aceasta cutoate convingerea, pentru ca invitatia dea participa la Nunta Fiului lui Dumnezeu, ne este adresata fiecaruia dintre noi în aceeasi masura.

Bazându-se pe aceasta invitatie, unele biserici considera ca la cina, pot sa participe toti, indiferent daca sunt sau nu sunt membri ai bisericii, au fost sau n-au fost botezati. Aceste biserici uita însa faptul ca desi invitatia este generala, pot sa aiba parte de aceasta binecuvântare doar cei ce s-au pregatit , îmbracând haina de nunta.

Am citit cândva despre Huey Long, un politician ciudat din Lousiana, care a încercat sa câstige cursa pentru presedentia SUA, folosind orice mijloace. Desi Long si-a început viata ca fermier, a înaintat rapid pe scara ierarhiei sociale, ocupând functie dupa functie, pâna ce a ajuns guvernator în Lousiana.

Într-o zi, in timpul campaniei sale, pe când se afla în zona New Orleans, din sudul Lousianei, înainte de cuvântarea sa, a fost anuntat de organizatorii campaniei electorale ca în acea zona sunt multi votanti de religie catolica, de aceea ar trebui sa aiba mare grija în ceea ce va spune.

Luând în considerare aceasta informatie, când Long si-a început cuvântarea a spus: ” Acum când sunt prezent între voi, îmi amintesc ca în copilarie ma trezeam în fiecare duminica la ora 6 dimineata, înhamam calul la trasura si-i duceam pe bunicii mei catolici la slujba de dimineata. Dupa terminarea slujbei îi aduceam înapoi acasa, iar dupa aceea îi duceam pe parintii mei evanghelici la biserica!”

Dupa aceasta declaratie prin care a subliniat sacrificiul facut în copilarie, Long a fost foarte apreciat, iar cuvântarea sa a fost foarte bine primita. Entuziasmati de succesul obtinut, unul dintre însotitorii sai i-a spus:” Ne-ai surprins pe toti cu declaratia ta!” Niciunul dintre noi n-a stiut pâna acum ca ai avut bunici catolici .”

În acele momente, Long s-a uitat spre acel membru al echipei sale de campanie si într-un exces de sinceritate i-a spus: ” Vrei sa stii ceva? În vremea copilariei n-am avut nici cal si nici trasura, dar a trebuit sa gasesc ceva, pentru a fi pe placul alegatorilor!”

Fiindu-i descoperita minciuna si înselatoria, Long a pierdut cursa pentru alegerile prezidentiale, facându-se de rusine în fata tuturor!

Citind despre acest politician cred ca fiecare dintre noi ne-am revoltat în noi însine, pentru ca niciunuia dintre noi nu-i place sa fie înselat de prieteni, de membri ai familiei, sau, mai ales, de politicieni.

Daca se întâmpla însa sa traim aceasta dezamagire fiind înselati uneori chiar de cei de la carene asteptam cel mai putin, Dumnezeu nu ne însealaniciodata.

Invitatia lui este una reala, si se adreseaza fiecaruia dintre noi în aceeasi masura. Vom fi însa la Nunta Mielului, numai daca credem, acceptam invitatia si ne pregatim pentru sarbatoare, purtând haina de nunta.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti multumesc pentru ca si pe mine, un nimeni al acestei lumi, ma astepti la Nunta Fiului Tau. Ajuta-ma sa primesc invitatia dragostei Tale si sa ma pregatesc pentru sarbatoare. Amin.

1 COMENTARIU

 1. Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti multumesc pentru ca si pe mine, un nimeni al acestei lumi, ma astepti la Nunta Fiului Tau. Ajuta-ma sa primesc invitatia dragostei Tale si sa ma pregatesc pentru sarbatoare. Amin.

  “Adu-ti aminte de mine cand vei veni in Imparatia TA.” aceasta expresie a credintei a schimbat destinatia talharului de pe cruce, acum bucurandu-se de prezenta lui ISUS in RAI, imbracat in haina de nunta.

  Tabloul care a zguduit cerul si pamantul ne este martor ca haina de nunta se poate primi chiar si in cele mai profunde stari de neputinta.

  Talharul de pe cruce a constientizat ca este un nimeni care merita moartea, INSA a recunoscut in cel care ii impartasea durerea pe o alta cruce, pe Fiul lui Dumnezeu.

  Sa stii ca viata ti-ai irosit-o fara rost,
  facand rau altora si tie, incat sa ajungi
  respins de societate,
  atarnat pe o cruce,
  cunoscand destinatia ta,
  constient ca durerea chinuitoare pe care o suporti e plata faptelor tale,
  astfel ca moartea ar fi o eliberare;

  DAR…..sa ai langa tine pe DOMNUL VIETII,
  care traieste experienta ta,
  impartasind durerea ta,
  langa tine,
  platind pretul pentru haina de nunta,
  rugandu-se pentru tine.

  Si sa primesti HAINA!!!!!!??????

  Si sa stai la masa cu toti cei dragi ai tai, si sa-i cunosti pe Iosif, pe Maria si pe toti care te asteapta as ajungi acasa, ca sa poata cina cu tine!!!!?????
  Ce ti-ai dori altceva????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.