20 Mai

0
51

” Isus strabatea toate cetatile si satele, învatând pe norod în sinagogi, propovaduind Evanghelia Împaratiei, si vindecând orice fel de boala si orice fel de neputinta, care era în norod.” Matei 9: 35

Având o minte si-o capacitate de întelegere finita, ca oameni nu putem întelege îndeajuns ce înseamna cu adevarat: “Împaratia lui Dumnezeu!”

Nici Domnul Isus nu a vorbit despre acest subiect cu multe detalii. Cu toate acestea, putem spune însa cu toata certitudinea ca între aceasta Împaratie si dragoste, exista o strânsa legatura.

Când unul dintre carturari L-a întrebat pe Domnul Isus: ” care este cea mai mare porunca din Lege?” Domnul Isus i-a raspuns: ” sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu toata puterea ta, iar pe aproapele tau, ca pe tine însuti!”

Acolo unde întâlnim pe Dumnezeu, întâlnim si dragostea. Si oriunde este dragostea, acolo este si Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este dragoste!”

Apostolul Pavel a spus: “Acum dar ramân acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea, dar cea mai mare dintre acestea este:dragostea”!

Urmarind acesate declaratii, putem spune ca daca suntem cetateni ai Împaratiei lui Dumnezeu, dovedim aceasta numai iubindu-ne unii pe latii.

Di aceasta cauza, nu putem pastra în inima noastra resentimente, ura, prejudecati, amaraciune, invidie sau mânie si sa mai pretindem ca suntem cetateni ai împaratiei.

Îmi amintesc ca o mama a cerut fiicei sale sa cumpere un buchet de flori si sa-l ofere vecinilor de la capatul strazii cu care nu se întelegeau prea bine. Desi a mers sa duca buchetul de flori, având mari emotii, în acea întâlnire, fetita a trait o experienta deosebita. Florile ce au fost oferite ca o marturie a dragostei, au au deschis atmosfera si-au refacut relatiile.

Când fetita s-a întors acasa, înainte de-a povesti mamei tot ceea ce s-a întâmplat în timpul acelei vizite, mama i-a cerut fiicei sa-si miroase mâinile. Dupa ce-a împlinit ceea ce i se ceruse, fetita a ramas surprinsa sa descopere ca mirosul proaspat al florilor înca mai persista pe mâinile ei.

Pentru a o constientiza de lectia pe care trebuia s-o învete din acea experienta, mama i-a spus fiicei sale: ” sa nu uiti niciodata ca dragostea si bunatatea, lasa în urma un parfum placut, iar toti cei ce sunt cetateni ai Împaratiei lui Dumnezeu, exprima aceasta marturie.

Rugaciune:Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa raspândesc în jurul meu , mireasmadragostei si-a cunostintei Voiei Tale, pentru ca toti cei ce ma vor întâlni, sa cunoasca faptulca sunt copilul Tau si cetatean al Împaratiei. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.