21 Iunie

0
40


” Urmariti dragostea. Umblati si dupa darurileduhovnicesti, dar mai ales sa proorociti.” I Corinteni 14:1

Atunci cand cineva stranuta, auzim deseori  ca este bine sa-i spunem:”sa-ti fie de bine!” sau ” fii binecuvantat de Dumnezeu!” 

Oare de unde a aparut aceasta urare?

Cautand sa înteleg acest mister, am descoperit ca acum cateva sute de ani, nimeni nu stia care este cauza stranutului. Datorita acestui fapt, oamenii din acea vreme au ajuns sa creada ca în momentul în care cineva stranuta, sufletul acelei persoane încearca sa iasa afara din trup, sau un duh rau încearca sa intre în acea persoana.

De aceea, pentru a fi protejata de duhurile rele, este bine sa i se spuna persoanei care stranuta ” Dumnezeu sa te binecuvinteze!”

Aceasta binecuvantare avea deci menirea sa fugareasca spiritelerele. Este interesant ca desi astazi stim care este cauza stranutului, înca mai folosim aceasta binecuvantare.

Daca spiritele rele nu pot fi invitate sau îndepartate cu un stranut sau cu o urare de bine, exista însa cineva care poate sa le alunge.

În Sfanta Scriptura este prezentat cazul multor persoane care desi au ajuns stapanite de un duh rau, au venit la Domnul Isus care le-a daruit o eliberare deplina. Hristos are aceeasi putere de vindecare si astazi. El nu numai ca alunga duhurile rele, dar ne si trimite Duhul Sau cel Sfant, care sa ne aduca viata si pace.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa ma împotrivesc oricarui lucru rau, pentru ca prin lucrarea Cuvantului si a Duhului Tau cel Sfant sa aduci si în viata mea o înnoire deplina. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.