20 Iunie

0
73

  ” Si noi dar, fiindca suntem înconjurati cu un nor asa de mare de martori, sa dam la o parte orice piedica, si pacatul care ne înfasoara asa de lesne, si sa alergam cu staruinta în alergarea care ne sta înainte.” Evrei 12:1
 

Sfanta Scriptura ne spune ca nu putem fi urmasi ai Domnului Isus, numai daca ne dorim aceasta. Înainte de a pasi pe urmele Domnului, trebuie mai întai sa lepadam tot ceea ce ne leaga de pamant, sau ne atrage spre alte cai.

Acum aproape 300 de ani, olandezii au început sa cultive lalelele la scara nationala. Pentru ca laleaua a devenit floarea preferata pentru ei, foarte multi fermieri au încercat sa-i urmeze pe primii cultivatori, facand din cultivarea si comercializarea lalelelor afacerea familiei.

Pentru a castiga tot mai multi bani, unii dintre cei ce au fost prinsi de aceasta patima, si-au vandut casele si si-au investit toti banii pentru a cumpara noi terenuri si bulbi de lalele.

În acest fel ei au facut din cultivarea lalelelor lucrul cel mai important din viata lor, iar laleaua a devenit un simbol national!

În scurt timp însa, piata a fost suprasaturata cu aceste flori, care n-au mai putut fi vandute. Aceasta situatia a facut ca multe ferme sa falimenteze sau sa devina nerentabile. Mii de familii au ajuns la saracie în acea vreme, doar pentru faptul ca au fost atrasi pe un drum gresit si si-au investit întreaga viata pentru lalele. 

Stii drumul pe care trebuie sa mergi si domeniul în care trebuie sa investesti în viata? Nu cumva esti ispitit ca acei cultivatori de lalele sa investesti doar pentru lucrurile care trec?

Cauta mai întai Împaratia lui Dumnezeu si investeste în lucrurile de sus, si vei vedea ca Dumnezeu îti va da întelepciune si pentru lucrurile de fiecare zi.

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa aleg si sa investesc împreuna cu Tine, pentru ca truda si osteneala mea, sa nu-mi fie zadarnica. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.