22 Iunie

0
45

” Prea iubitule, nu urma raul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face raul, n-a vazut pe Dumnezeu.” 3 Ioan 1:11

Prin meditatia din ziua de ieri am înteles care este originea declaratiilor: “sa-ti fie de bine”, sau “Domnul sa te binecuvinteze”, rostite atunci cand cineva stranuta.  

La început s-au folosit aceste binecuvantari pentru a se fugari spiritele rele. Sunt însa multe alte obiceiuri pe care unii oameni le practica pentru a se pazi de spiritele rele. Pentru a fugari spiritile, indienii care au trait pe pamantul american înainte de colonizare, foloseau amulete si talismane.

Acestia credeau ca daca porti cu tine o pana de vultur, spiritele rele vor fugi.

Si în zilele noastre gasim tot felul de credinte cu privire la modul în care putem sa alungam raul. Unii cred ca daca poarta cu ei o laba de iepure, cristale sau obiecte sfintite, aceastea le vor aduce noroc si-i vor pazi ca nu cumva sa li se întample ceva rau.

În realitate însa aceste obiecte nu au nici o putere de a ne pazi de cel rau. În cel mai bun caz  sunt doar un ornament de design vestimentar.

Ceea ce va face ca raul sa nu aiba nici o putere asupra noastra, este credinta în Dumnezeu si prezenta lui Hritos în inima noastra. Diavolul nu va fugi de la noi indiferent de ce metode folosim pentru a-l speria. El însa ramane fara putere si nu ne va face nimic rau, atunci cand îl vom confrunta în numele lui Hristos.

Rugaciune: Doamne Isuse, stapaneste si-n inima mea prin Prezenta Duhului Tau cel Sfant, pentru ca cel rau sa nu mai aiba nici o putere asupravietii mele. Amin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.