21 Februarie

0
44

” De aceea va voi judeca pe fiecare dupa caile voastre, casa a lui Israel, zice Domnul, Dumnezeu. Întoarceti-va si abateti-va de la toate faradelegile voastre, pentru ca sa nu va duca nelegiuirea la pieire.” Ezechiel 18:30

Pentru a ne putea apropia de Dumnezeu, fiecare dintre noi avem nevoie de o pocainta sincera. Regele Ahab, a trebuit sa se pocaiasca înaintea lui Dumnezeu, dupa ce Izabela a aranjat moartea lui Nabot, pentru a-i lua via.

Când oamenii din Ninive au auzit prin anuntul lui Iona ca judecata lui Dumnezeu este iminenta, au raspuns cu post , rugaciune si pocainta.

Postul, rugaciunea si pocainta aveau un loc foarte important în viata celor din Israel. Ei aveau o sarbatoare nationala anuala în care toti, de la cel mai mic pâna la cel mai mare, posteau si se rugau. Acesta zi era cunoscuta ca “Ziua Ispasirii”.

Dupa ce Razboiul Civil a sfâsiat natiunea americana, pe data de 30 aprilie 1863, Abraham Lincoln , a anuntat o zi nationala de post si rugaciune. În proclamatia sa, Lincoln a afirmat ca:

“este o datorie a întregii natiuni si-a fiecarei persoane în parte, ca sa vina în fata autoritatii puterii lui Dumnezeu, si sa-si marturiseasca greselile si pacatele cu o pocainta sincera. Razboiul Civil, nu numai ca a devastat teritoriile unde s-au desfasurat luptele, dar a adus si atâtea raniri spirituale natiunii noastre, care au atras pedepsa lui Dumnezeu asupra pacatelor noastre . Plini de noi însine si de succesele dobândite, am ajuns sa ne fim autosuficienti si prea mândri, ca sa ne mai rugam si sa cerem ajutorul Celui ce ne-a creat. De aceea va chem sa ne smerim si sa ne pocaim, în acesta zi de post si rugaciune, pentru ca Dumnezeu sa ne dea iertarea Lui si sa ne binecuvinteze întreaga natiune.”

Daca simti povara vinovatiei, întoarce-te spre Dumnezeu cu pocainta si El îti va ierta pacatul si-ti va reinoi binecuvântarile pierdute.

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa ma rog cerându-mi iertare, pentru ca prin pocainta si credinta sa pot primi iarasi binecuvântarea Ta. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.