„La înfățișare va uitați?” (2 Corinteni 10:7)

Pavel precizează foarte clar că există calități pe care nu le-am descoperit la persoanele din jurul nostru sau pe care nu le-am înțeles încă. Cea mai mare parte a concluziilor noastre au la bază informații limitate și deseori greșite. Dumnezeu a văzut la David calități pe care propria sa familie nu le-a observat. Pentru ei, David a fost un simplu păstoraș.

De fapt, când a apărut pe câmpul de luptă și s-a oferit să se lupte cu Goliat, Eliab, fratele său mai mare i-a spus să se întoarcă acasă și să-și vadă de treabă. Cu toate acestea, în decurs de câteva ore, David l-a ucis pe Goliat, iar numele său a devenit bine cunoscut în Israel. Frații lui losif au disprețuit visul )e care Dumnezeu i l-a dat, precum și preferința tatălui său față[1] de el.

Totuși, el a devenit prim-ministru al Egiptului și a ajuns să aibă grijă de întreaga lui familie în timpul foametei, învățătura pe care o putem trage de aici este următoarea: ai grijă cum te porți cu oamenii! Învață să privești dincolo de înfățișare. Iți aduci aminte de Rut, o culegătoare de spice care a ajuns soția șefului său?

Poate, într-o zi, cineva ca ea va ajunge să-ți aprobe salariul, așa că binecuvântează-o si poartă-te frumos cu ea. Și învață să te uiți dincolo de aparența frumuseții.

Adu-ți aminte de Estera și gândește-te la nebunul de Haman care a subestimat-o pe frumoasa evreică. care stătea lângă rege. Estera îl cunoștea pe Domnul Dumnezeul lui Israel iar Haman nu-L știa; ea a avut acces divin la niște informații care aveau să-i salveze poporul și care au dus la moartea lui Haman. E doar o chestiune de timp.

Concluzie: nu știi niciodată cu adevărat ce se petrece în mintea altcuiva. Așa că, nu te grăbi să-l consideri pierdut – mai dă-i o șansă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.