„ Așa că, de acum încolo, nu mai cunoaștem pe nimeni în felul lumii” (2 Corinteni 5:16)

Ce a dorit Pavel să spună când a scris: „ Așa că, de acum încolo, nu mai cunoaștem pe nimeni în felul lumii?”. Un simplu fapt: în loc să te concentrezi pe greșelile si slăbiciunile unui alt creștin, încearcă să-l vezi ca pe un suflet născut din nou care trăiește într-un trup nenăscut din nou.

In realitate, acest om este „neprihănirea lui Dumnezeu în El” (v. 21) și prin urmare, are potențialul de a împlini lucruri mari. Fără îndoială, când este vorba de stabilirea unor relații, trebuie să ai discernământ. Oamenii nepotriviți te pot răni, iar oamenii potriviți te pot ajuta. Dar nu este datoria ta să-i „verifici” bazându-te pe cunoștințele limitate pe care le ai despre ei.

Dacă i-ai putea vedea prin ochii lui Dumnezeu și dacă ai știi ce a pregătit El pentru ei, poate ai fi mai puțin critic, mai binevoitor și în loc să-i desconsideri, ai începe să le vezi valoarea. Și ai investi timp, dragoste si energie îh ei. De ce? Pentru că Dumnezeu acordă o mare însemnătate legii reciprocității: „Fiecare … va primi răsplată de la Domnul, după binele pe care-l va fi făcut” (Efeseni 6:8).

Noi renunțăm la oameni pentru că nu-i vedem așa cum îi vede Dumnezeu sau pentru că nu înțelegem ce lucrare face. Dumnezeu se uită la ceea ce a pus El în ei, la ceea ce noi nu putem vedea. El nu și-a încheiat lucrarea în ei, așa că aține-te de la judecată și critică.

Cum ar fi dacă Dumnezeu te-ar șterge din cartea Sa din cauza criticilor și judecăților pe care le-ai făcut? In loc să cauți ce este mai rău în oameni, caută ce este mai bun. Și când vei găsi lucrurile acestea, alimentează-le și fă-le să dureze. Cu alte cuvinte, fii dispus să acorzi o a doua șansă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.