21 August

0
43

” Primeste cu bunavointa cuvintele gurii mele, Doamne, Stânca mea siIzbavitorul meu!” Psalmul 19:14

Într-o zi, vizitând o familie, am asistat la o întâmplare neobisnuita. Unadintre fiicele acelor parinti, în timpul jocului cu ceilalti copii, s-a suparatfoarte tare pe fratiorul ei, l-a trântit la pamânt, si dupa ce a începutsa-l strige dupa porecla, a început sa-l scuipe.

În acele momente, tatal copiilor implicati în incident, s-a apropiat defetita si i-a prins mâinile, spunându-i: “draga; cred ca diavolul te-a facutsa te porti în felul acesta cu fratiorul tau!”

Dupa ce a încercat fara succes sa se smulga din mânile tatalui, fetita careînca nu depasise momentele de furie, i-a raspuns acestuia:” da ; diavolulm-a determinat sa-l trântesc pe fratiorul meu la pamânt si sa-l strig dupaporecla, dar sa-l scuip, a fost numai ideea mea!”

Si noua ni se întâmpla de foarte multe ori, ca atunci când ne judecamfaptele pe care le-am comis sa ne întrebam:”cum de-am ajuns sa înfaptuimasemenea lucruri?”

Nu suntem singurii care traim aceste experinete.  Si apostolulPavel s-a confruntat cu aceeasi problema, deoarece într-un moment al vietiia spus:” nu fac ceea ce as dori sa fac, ci împlinesc tocmai ceea ce n-asvrea sa fac!”

Daca sunt lucruri de care suntem surprinsi ca am ajuns sa le înfaptuim, suntînsa si lucruri de care suntem deplin constienti de ce le-am înfaptuit;nu-i asa? Pentru acestea, ne-am planificat cum sa procedam cu mult timpînainte, iar dupa ce le-am înfaptuit ne asumam responsabilitatea lor.

Despre acest fel de oameni, care planuiesc si înfaptuiesc numai ce este rau,  psalmistul spune ca:”zamislesc raul, sunt însarcinati cu faradelegea si daunastere la înselaciune (Psalmul 7:14).

Cei ce au ajuns sa creada în jertfa lui Hristos, au dobândit însa o inimanoua, în care locuieste neprihanirea. De aceea întocmirile gândurilor inimiilor nu mai sunt îndreptate spre rau, ci spre bine.

Care este gândul care te stapâneste în aceasta zi? Esti pornit spre rau;sau spre ceea ce este bine?

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa pot birui orice pornire rea a inimii mele siorice gând, sa-l fac rob ascultarii de Tine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.