20 Aprilie

1
49


“Când s-a apropiat de cetate si a vazut-o, Isus a plâns pentru ea, si a zis: Daca ai fi cunoscut si tu, macar în aceasta zi, lucrurile cari puteau s-ti dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tai.” Luca 19:42-43

Citind versetele biblice de astazi, s-ar putea sa ne întrebam: “Oare a plâns Domnul cu adevarat?”

Duminica Floriilor ar fi trebuit sa fie cea mai fericita zi din viata Domnului, pentru ca în aceasta zi, El a fost înconjurat de o mare multime. Numarul celor ce te urmeaza, este deosebit de important pentru mult predicatori. Iar noi ne simtim mult mai bine atunci când toate scaunele din biserica sunt ocupate; nu-i asa?

Se parea ca în acea duminica a Floriilor, predica Domnului Isus urma sa fie ascultata de multi ascultatori, care erau pregatiti sa-L aclame si sa-L urmeze. În loc însa sa se bucure, Domnul Isus plânge! Ce L-a determinat oare sa aiba aceasta atitudine?

Domnul Isus a plâns, pentru ca privind dincolo de flori si de strigatele de osanale, a întrezãrit umbra crucii. El stia ca cei ce îl urmeaza sunt oameni schimbatori si ca în numai câteva zile cei ce strigau acum “Osana”, vor striga ” Rastigneste-L!”, “Rastigneste-L!”
.
Aceiasi oameni care în duminica Floriilor, I-au deschis portile Ierusalimului pentru a-L primi în cetate ca pe un rege, în Vinerea Mare, aveau sa Il izgoneasca ca pe un tâlhar!

Cei din vremea Domnului Isus s-au schimbat asa de repede în atitudinile lor, pentru ca Mesia pe care L-au cinstit atunci când a venit la Ierusalim, era diferit de Mesia pe care îl asteptau. Pentru ca Hristos nu S-a încadrat în tiparele lor, locuitorii Ierusalimului L-au respins, schimbând textul cântarii din “Binecuvântat este cel ce vine în numele
Domnului”, cu “la moarte cu omul acesta!”

Nu-i asa ca ai avut momente când ai încercat sa-L pui pe Hristos si în tiparele vietii tale si fiindca nu s-a potrivit, L-ai scos afara? Daca aicumva acesta atitudine, nu uita ca Hristos astazi plânge si pentru tine!

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa Te primesc ca Domn si Mântuitor al vietii mele si sa nu Te mai las sa pleci niciodata. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Ioan 12:13
    a luat ramuri de finic, ?i I-a ie?it în întâmpinare, strigând: “Osana! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului, Împ?ratul lui Israel!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.