„Dacă un om are o sută de oi, și se rătăcește una … nu … se duce să caute pe cea rătăcită?”
(Matei 18:12)

Când un călător a fost jefuit și lăsat să moară pe drumul lerihonului, Domnul Isus a spus: „un preot și un Levit au trecut înainte pe alături” (Luca 10:31-32). Sună rece, nu-i așa? Dar dacă l-au ignorat pe bărbat pentru că se grăbeau să nu întârzie la un studiu biblic sau la o întâlnire de comitet și nu din cauza lipsei de compasiune? Ar fi avut vreo scuză?

Un slujitor scrie: „Această pildă nu  m-a marcat decât după ani petrecuți în lucrare. Am trecut pe lângă atât de mulți oameni cărora le-ar fi prins bine ajutorul meu, dar fiindcă am fost prea implicat in programele  bisericii, viețile distruse de pe marginea drumului n-au avut loc în agenda mea.

Dragostea nu se referă la eficiență; ea nu poate fi programată. Acest om rănit nu ar fi putut aștepta trei săptămâni ca să obțină o programare sau ca samariteanul să pornească o lucrare de îngrijire a victimelor asemenea lui Experiențele cu cele mai mari beneficii rareori apar în pachetele strălucitoare. Ele se găsesc în întâlniri neașteptate și în momentele critice din viețile oamenilor.

De fapt, unii care nu-și mai amintesc despre ultima fa predică își amintesc în detaliu ce le-ai spus când i-ai vizitat la spital sau când v-ați întâlnit la o cafea anul trecut, pentru că aceste ocazii i-a atins în mod personal. Nimic dintr-o lucrare nu este mai ispititor decât să crezi că munca ta în slujba mulțimilor iți justifică ignorarea celor ce pot fi atinși numai personal.

Domnul Isus a spus: „Dacă un om are de sută de oi, și se rătăcește una, nu se duce să caute pe cea rătăcită?  Când Petru a spus: „Doamne Te iubesc” Isus i-a zis: „Paște oițele Mele” (loan 21:16). Astăzi, El îți spune și ție aceste cuvinte, slujitorul Domnului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.