20 Martie DUMNEZEU NU-ȘI UITĂ PROMISIUNEA FAțĂ DE TINE

0
62


“Îmi voi aduce aminte de legământul dintre Mine și voi”
(Geneza 9:15)

Când Noe a predicat despre ploaie, ea a fost simbolul judecății. Dar după potop, Dumnezeu a spus: “apele nu se vor mai face potop” (Geneza 9:15). El i-a spus lui Noe: “curcubeul se va arăta în nor; și Eu îmi voi aduce aminte de legământul dintre Mine și voi și toate viețuitoarele de orice trup; și apele nu se vor mai face potop, ca să nimicească” (Geneza 9:14-15).
Din acel moment din Scriptură, ploaia a devenit un simbol al binecuvântării. “Vă voi deschide zăgazurile cerurilor, și “¦ voi turna peste voi belșug de binecuvântare” (Maleahi 3:10). Te temi că poverile inimii tale din trecut vor reveni? Nu te teme. Continuă să umbli cu Dumnezeu care a promis “apele nu se vor mai face potop”! Când Dumnezeu folosește lucrul care ar fi trebuit să te distrugă pentru a te dezvolta, vei privi în urmă și vei spune: “Este spre binele meu că m-ai smerit, ca să învăț orânduirile Tale” (Psalmul 119:71).
Fără vremuri de încercare nu ai fi descoperit anumite lucruri; de exemplu, faptul că stresul poate crea în tine pasiunea de a-L căuta mai mult pe Dumnezeu, iar alte lucruri mai puțin; puterea propriilor tale rugăciuni; ce poate înfăptui Dumnezeu în ciuda împotrivirilor; faptul că în clipa în care te-a auzit plângând, lacrimile tale au fost atât de prețioase încât le-a strâns in burduful Lui (Psalmul 56:8); că îngerul Domnului te-a ocrotit când vrășmașul a vrut să te scoată din joc (Psalmul 34:7); că Dumnezeu nu a avut nevoie de prietenii tăi pentru a te susține și a te binecuvânta și te-a scos la liman pentru că El a văzut curcubeul și Și-a adus aminte de promisiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.