21 Martie FII UN BARNABA(l)

0
73

“Barnaba “¦ i-a îndemnat pe toți” (Faptele Apostolilor 11:22-23)

Darurile noastre trebuie folosite “iîn vederea zidirii sufletești a Bisericii” (1 Corinteni 14:12). Cuvântul “a zidi” vine de la un termen arhitectural care înseamnă “a fortifica, a construi și a înălța”. Darurile tale au fost concepute să-i înalțe pe ceilalți. Doar când le folosești în acest scop vei găsi împlinire. Dacă nu ești familiarizat cu numele “losif din Cipru” nu e nici o problemă.
Majoritatea dintre noi îl cunoaștem după porecla lui, “Barnaba (care înseamnă “fiul mângâierii)” (Faptele Apostolilor 4:36). Când creștinii Noului Testament au fost descurajați și au avut nevoie de încurajare, biserica din Ierusalim l-a trimis pe Barnaba, care “i-a îndemnat pe toți să rămână cu inimă hotărâtă alipiți de Domnul “¦ Și destul de mult norod s-a adaos la Domnul”. Apoi, pe măsură ce lucrarea a crescut și a înflorit, Barnaba l-a rugat pe Pavel să li se alăture și a preluat rolul de susținător (Faptele Apostolilor 11:25-26).
Rebecca Barlow Jordan spune: “încurajatorul poate începe în primul rând, dar în cele din urmă se retrage la locul său de drept în fundal “¦ După ce Pavel și Barnaba au călătorit împreună, Pavel s-a evidențiat ca lider, iar Barnaba a intrat în umbră așa cum fac mulți încurajatori. Întotdeauna există orfani ce pot fi adoptați și inimi flămânde care au nevoie de încurajare spirituală. Încurajatorii nu caută onoruri, dar rezultatele muncii lor, la fel ca a lui Barnaba, sunt inconfundabile”.
Ce face oxigenul pentru trup, aceea face încurajarea pentru suflet. Ea ne inspiră să păstrăm ceea ce ar fi mai ușor să părăsim. Adevărul e că nu vei privi niciodată în ochii unui om care nu este important pentru Dumnezeu! Deci, ajutâ-i și “să urmărim lucrurile, care duc la pacea și zidirea noastră” (Romani 14:19).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.