19 Martie FOLOSEȘTE-țI SOLNIțA

0
38


“Voi sunteți sarea pământului”
(Matei 5:13)

Noi căutăm mereu fericirea în mod greșit. încercăm s-o găsim primind în loc să dăruim. Dragostea trebuie să dăruiască; este în natura ei să facă așa: “Trăiți in dragoste, dupăcum și Hristos ne-a iubit, și S-a dat pe Sine pentru noi “ca un prinos și ca o jertfă de bun miros” lui Dumnezeu” Efeseni 5:2).
Să remarcăm cuvintele “S-a dat pe Sine” și “jertfă”. Dragostea înseamnă dăruire de sine și jertfire pentru a împlini nevoile altora ““ nevoile practice precum și nevoile spirituale. Unii dintre noi suntem atât de religioși încât nu vedem nici o valoare în împlinirea nevoilor zilnice ale oamenilor. Dragostea pentru Dumnezeu este rădăcina; dragostea pentru ceilalți este rodul, exprimat prin încurajare, răbdare, bunătate, facerea de bine, smerenie, generozitate, seninătate, blândețe și sinceritate (Galateni 5:22).
Trebuie să căutăm în mod activ modalități de a arăta dragoste, mai ales în lucrurile mici. Domnul Isus a spus: “Voi sunteți sarea pământului. Dar dacă sarea își pierde gustul (puterea și calitatea sa), prin ce își va căpăta iarăși puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară”. Sarea este asemenea dragostei; ea poate vindeca, poate curăța, poate conserva, poate îmbogăți, dar este nefolositoare dacă este ținută în solniță și nu este presărată în jur.
Adevărul e că întreaga viață e lipsită de gust fără dragoste. Chiar și faptele de generozitate făcute din obligație, dar lipsite de dragoste ne lasă goi. Dragostea este puterea vieții; ea trebuie să fie motivul pentru care ne trezim în fiecare dimineață. Fiecare zi poate fi interesantă și plină de sens dacă ne vedem ca niște agenți ai lui Dumnezeu, așteptând în umbră să presărăm sare peste viețile lipsite de gust pe care le întâlnim. Așadar, folosește-ți solnița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.